Xerrades i Conferčncies a Girona

'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Cičnc

0 vots
'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Cičncia
'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Cičncia

Casal Mariŕ

Francesc Bolňs, s/n 17800 - Olot

Web oficial
19 de Maig de 2017
Gratuďt
Horari: 19:00

El doctor en biologia Esteve Llop, guanyador de la beca Oriol de Bolňs 2010, pronunciarŕ la xerrada "Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos?".

Els boscos, com qualsevol ecosistema, evolucionen amb el temps. El procés estŕ directament lligat a les condicions ambientals que els afecten. Poder avaluar aquests canvis requereix eines molt sensibles que tant responguin a canvis favorables com desfavorables. Els bioindicadors són organismes útils per ser aplicats en l'avaluació de l'estat ecolňgic de les masses forestals. D'entre aquests, els líquens, el resultat de la simbiosi entre un fong i un alga, han demostrat ser un dels indicadors més sensibles i útils a l'hora de fer seguiments exhaustius en l'evolució de diferents ecosistemes, sobretot de boscos. Canvis en la composició de les comunitats liqučniques aporten dades de les condicions que afecten els boscos, ja siguin degudes a pertorbacions o bé a processos naturals de maduresa.

La conferčncia s'inclou dins el cicle dels Grans Interrogants de la Cičncia, que vol posar a l'abast de tothom els temes científics d'actualitat
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook