Riudellots de la Selva celebra des d'avui i fins diumenge la segona edició de Fiporc, una mostra temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que se'n deriven, que enguany espera superar els 9.000 visitants de l'any passat.

L'alcaldessa, Montserrat Roura, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, i el gerent d'Incatis, Josep M. Matamala, van presentar ahir la Fira des del Vol Gastronòmic de Girona, sobre el riu Onyar, un punt per convidar la demarcació a participar del Fiporc.

La indústria que depèn del porc representa l'eix principal de l'economia del poble, que se situa al mapa europeu com el segon municipi on hi passen més porcs: 22.000 al dia que arriben per ser sacrificats i transformats en diversos productes. Així, aquest animal tornarà a ser el protagonista de la Fira a través de diversos espais on es repassarà el seu cicle de vida.

El recorregut va des de l'animal viu, que es podrà visitar a la plaça de l'Ajuntament, fins a la degustació de totes les parts de l'animal i productes variats. També hi haurà una exposició teòrica i audiovisual del cicle de vida del porc, es podran comprar exquisits embotits a les parades de petits productors com botifarres, cansalades, llom, baiones, greixons... i es podrà degustar pernil cuit a la brasa, una de les novetats a la Fira.

Fiporc reserva un espai per als més petits. Per exemple, podran aprendre a fer hamburgueses, dibuixar un porquet sobre un globus, fer un passeig amb poni, participar en un concurs de munyir vaques de plàstic o gaudir dels inflables.

D'altra banda, els veïns del municipi escenificaran tot el cap de setmana el procés d'embotir botifarres, elaborar greixos, curar un llom o pernil, especejar un porc sencer o com fer la carn de perol.

Un dels grans espais de la mostra serà l'àrea de tast per assaborir productes i amb una àmplia àrea equipada amb taules i cadires que aquest any s'ha engrandit.

A banda, Fiporc ha ampliat la programació creant la Porkanit la nit de dissabte, amb un cartell encapçalat per Hotel Cochambre, seguit per animal DJ, un concurs de disfresses de porc o el Show Porkanit, tot per cinc euros amb una consumició inclosa. La mostra, que arrenca avui amb la Jornada Professional, posa a l'abast de tothom una aplicació per a mòbils per tenir tota la informació a l'abast de la mà. A banda, sis restaurants de la vila ofereixen menús amb el porc com a gran protagonista.