Notícies | Cine

Jutge i botxí

La nova versió del còmic Jurge Dreed ha merescut elogis de la crítica
07-09-2012 07:11
0 vots
Karl Urban encarna al mític jutge Dredd

Karl Urban encarna al mític jutge Dredd

Després de patir una primera adaptació força fluixa, que va protagonitzar l'any 1995 Sylvester Stallone, el jutge Dredd torna de nou amb un altre film. I les noves crítiques no són gens dolentes: afirmen que aquesta producció sí fa justícia al personatge i que la proposta estètica és veritablement excepcional, especialment si tenim en compte que no és una pel·lícula amb un enorme pressupost.

Karl Urban, a qui hem vist a Star Trek i a El señor de los anillos, es fica dins del carismàtic casc de Dredd i obre un repartiment del que destaca precisament la seva adversària, Lena Headey, una actriu sempre relacionada amb la violència gairebé existencialista, com els seus papers a 300 o les sèries Juego de tronos i Las crónicas de Sarah Connors. El film ens situa als Estats Units en un futur proper, quan la costa Est del país s'ha convertit en una gegantina ciutat de 400 milions d'habitants anomenada Mega City 1. Els únics que són capaços de posar ordre en aquesta societat caòtica i violenta són els anomenats jutges, que exerceixen al mateix temps de jurats i executors dels crims que sovintegen a l'indret. Dredd és, precisament, la perfecta personificació d'aquests valors, que es posaran a prova quan sigui tancat dins de l'enorme edifici de 200 plantes on s'hi amaga Ma-Ma, una despietada criminal disposada a tot per treure's del damunt al jutge més característic.

Portar Dredd del paper al cel·luloide va ser un encàrrec del productor Andrew McDonald (Train-spotting) al guionista Alex Garland, amb qui ja havia col·laborat a La playa. Responsable dels guions ex-cel·lents de Sunshine i Nunca me abandones, Garland va elaborar un treball que va convèncer Pete Travis, autor d'una cinta tan diferent i elogiada com Omagh, guanyadora de diversos premis al festival de Sant Sebastià 2004.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Los comensales
Los comensales
Los comensales
Los comensales
Los comensales

Los comensales

Quatre coneguts actors són reunits per una autora i un director per comentar [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Documental biogràfic, que ens apropa a Las Patronas, un grup de dones mexicanes que des de
Deixa el teu comentari
Mostra de documentals francòfons Frenchdoc és una mostra de documentals de creació