El 2014 no hi ha fet més que començar, però el bon i previngut cinèfil (que val per dos) ja té a la seva agenda un bon grapat de dates marcades en vermell.

'EL LLOP DE WALL STREET' de Martin Scorsese

La primera cita ineludible amb la cartellera el 2014 arriba aviat. El 17 de gener veurà la llum El llop de Wall Street, la cinquena pel·lícula en la qual el mestre Martin Scorsese dirigeix ??a Leonardo DiCaprio. En aquesta ocasió director i actor tornen a unir esforços per portar a la gran pantalla una història real i plena d'excessos: la del broker Jordan Belfort.

'LA GRAN ESTAFA AMERICANA' de David O. Russell

Amb l'anell de ser una de les més nominades als Globus d'Or i clara favorita per als premis Oscar de l'Acadèmia de Hollywood, el 31 de gener arribarà als cinemes espanyols el nou film de David O. Russell. Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Amy Adams, i Jennifer Lawrence, protagonitzen l'última pel·lícula del director d'«El Lado bueno de las cosas».

'JACK RYAN : OPERACIÓ OMBRA' de Kenneth Branagh

Aquest mateix dia torna als cinemes l'agent Jack Ryan. Chris Pine és la quarta encarnació d'un personatge al que anteriorment van donar vida Harrison Ford, Alec Baldwin i Ben Affleck en aquesta pel·lícula que, dirigida per Kenneth Branagh, ressuscita la saga per relatar els orígens del personatge creat per Tom Clancy.

'EL GRAN HOTEL BUDAPEST' de Wes Anderson

Després de meravellar-nos amb la captivadora tendresa de Moonrise Kingdom, l'inclassificable Wes Anderson torna a la càrrega amb una cinta en la qual es recolza d'una legió d'actors encapçalada per Ralph Fiennes i que compta amb algunes de les cares més reconeixibles de la seva filmografia. La cita amb el geni de Houston serà 21 de març.

'NOÉ' de Darren Aronofsky

El 2014 promet ser, cinematogràficament parlant, un any de proporcions bíbilicas. I bona culpa d'això la té Noè, la superproducció dirigida per Darren Aronofsky que portarà a la gran pantalla el passatge del Diluvi Universal. Russell Crowe és el fuster d'empenta que protagonitza la pel·lícula que veurà la llum en els cinemes espanyols el 4 d'abril.

'THE AMAZING SPIDER-MAN 2: EL PODER ELECTRO' de Marc Webb

L'home aranya tornarà a enfilar per la cartellera el 16 d'abril . De nou encarnat per Andrew Garfield i amb un nodrit planter de vilans que encapçala l'Electro de Jamie Foxx , la seqüela de The Amazing Spiderman té el repte de superar l'èxit de taquilla ( més de 750 milions de dòlars ) que va pastar la represa de la saga .

'GODZILLA' de Gareth Edwards

El 2014 serà també l'any en què el mític monstre japonès creat per Tomoyuki Tanaka torni als cinemes. Amb Gareth Edwards al capdavant i un repartiment ple de cares conegudes - aquí estaran Aaron Taylor - Johnson, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, o Bryan Cranston - el 16 maig és la data indicada perquè Godzilla intenti de nou aixafar la taquilla.

'X - MEN : DIES DEL FUTUR PASSAT' de Bryan Singer

La pel·lícula de mutants més gran la història. Aquesta és la impressionant carta de presentació de la nova entrega de la saga que reunirà en una mateixa cinta a tots els personatges de la saga. Allà estaran Sir Ian McKellen (Magneto), Patrick Stewart (Professor X), James McAvoy (Professor X, en la seva versió del passat), Michael Fassbender (Magneto, en la seva versió del passat), Hugh Jackman (Lobezno), Halle Berry (Tormenta) o Jennifer Lawrence (Mística). Si l'escena després dels crèdits de Lobezno immortal et va semblar el millor de tota la pel · lícula ... marca el 23 de maig en el teu calendari.

'EL NIÑO' de Daniel Monzón

Després de signar amb Celda 211 una de les millors i més sòlides pel·lícules que ha donat el cinema espanyol en els últims anys, Daniel Monzón torna a confiar en Luis Tosar com a protagonista d'una pel·lícula sobre el tràfic de droga al Estret. Fonamentada en una història real, El nen s'estrenarà el 29 d'abril.

'MALËFICA' de Robert Stromberg

Tan sols una setmana després, veurem Angelina Jolie lluir una impressionant cornamenta en Malèfica. L'adaptació de La bella dorment relatada des del costat de la dolenta del conte que també comptarà amb Elle Fanning com la jove princesa Aurora i Sharlto Copley , que interpretarà al rei Stefan .

'INTERSTELAR' de Christopher Nolan

Després de marcar un abans i després en el cinema de superherois amb la seva trilogia de El cavaller fosc , Christopher Nolan torna amb Interstelar . Viatges interdimensionals i un repartiment de luxe encapçalat per Matthew McConaughey , Anne Hathaway , Jessica Chastain i Sir Michael Caine ens esperen en el nou repte cinematogràfic de Nolan que arribarà als cinemes al novembre.

'LOS JUEGOS DEL HAMBRE : ocell de la revolta ' ( Part 1 ) de Francis Lawrence

Ho van fer amb Harry Potter, ho van fer amb Crepuscle ... i la saga de Suzanne Collins no anava a ser menys i també trosseja el seu últim llibre en dues pel·lícules per regalar als fans de la seva distopia adolescent una oportunitat més d'omplir els cinemes. Un cop més Lawrence dirigeix ??i Lawrence protagonitza el principi de la fi dels jocs de la fam.

'EL HOBBIT : PARTIDA I RETORNO' de Peter Jackson

Després estirar l'obra de Tolkien i retorçar al seu gust per convertir-la en una nova trilogia, Peter Jackson tanca el seu nou i lucratiu viatge per la Terra Mitjana amb un lliurament en què, per fi, gaudirem en tot el seu esplendor del poder del drac Smaug i de la tan dilatada Batalla dels Cinc Exèrcits. Després d'això un dubte plana a l'horitzó ... S'atrevirà Peter amb El Silmarillion?