Els amants del món del còmic i del cinema de superherois i de ciència ficció tenen aquesta setmana una important cita amb l'estrena de 'Vengadores: La era de Ultrón', la segona part de la saga dels superherois de Marvel dirigida per Joss Whedon. En aquesta pel·lícula el Capità Amèrica, Hulk, Thor i Iron Man, entre altres superherois, s'enfronten a un dels seus pitjors enemics: l'androide Ultrón. Així mateix, arriben aquest dijous a les grans pantalles els films d'animació 'Astèrix. La residència dels déus' en català i l'espanyola 'Pos eso', que va ser premiada al Festival de cinema de Sitges amb una menció especial del jurat.

Arriba als cinemes 'Vengadores: La era de Ultrón', la segona part de la saga que torna a estar protagonitzada per Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson i Scarlett Johansson. En aquesta ocasió, després de la caiguda de S.H.I.E.L.D., Tony Stark (Robert Downey Jr.) crea Ultrón, (James Spader) un sistema de seguretat artificial per a protegir la terra. No obstant això, quan l'androide pren consciència i es revela contra el seu creador, els 'Vengadores' hauran de destruir-lo abans que aniquili la humanitat.

Aquesta setmana s'estrena en català la pel·lícula d'animació 'Astèrix. La residència dels déus' dels directors Alexander Astier i Louis Clichy basada en les clàssiques històries de Goscinny i Uderzo. En aquesta aventura, Juli César presenta un pla per construir una urbanització de luxe al costat del llogaret gal, la residència dels déus, per tal de seduir als vilatans i obligar-los a adaptar-se a l'estil de vida de Roma. Els plans de César però xocaran amb dos dels més grans herois entre els gals: Astèrix i Obèlix.

Els reconeguts actors Clive Owen i Juliette Binoche són els actors protagonistes del drama 'Lecciones de amor' dirigida per Fred Schepisi. Ambientada en una escola d'elit ubicada a Nova Anglaterra, el film gira al voltant de la "polèmica" relació d'un professor de llengua, Jack Marcus, i una professora d'art, Dina Delsanto.

'Pos eso'

La comèdia amb tocs satànics 'Pos eso' dirigida per Sam i rodada en stop-motion s'estrena també aquest dijous, una pel·lícula d'animació que va passar per la darrera edició del Festival de cinema de Sitges, en el qual va obtenir una menció especial del Jurat. El llargmetratge compta amb les veus d'Anabel Alonso, Santiago Segura, Carlos Areces, Josema Yuste, Alex Angulo, Jose María Íñigo, Esperanza Elipa i Concha Goyanes.

La gran 'bailaora' La Trini va abandonar els 'tablaos' després de la mort del seu marit. A la seva tragèdia se suma el comportament dement del seu fill Damián. Cap metge no serà capaç d'explicar l'actitud del noi i, pensant-se que està posseït, la dona acabarà contactant amb un exorcista. Aquest és l'argument de la hilarant 'Pos eso'.

La pel·lícula espanyola 'Tiempo sin aire' és un thriller que han dirigit Samuel Martín Mateos i Andrés Luque Pérez, i té com a protagonistes Juana Acosta, Carmelo Gómez, Adriana Ugarte i Félix Gómez. Maria és una infermera colombiana que va perdre a la seva filla a mans de tres paramilitars, viatja des de Colòmbia acompanyada pel seu fill petit fins a Santa Cruz de Tenerife per trobar i venjar-se d'un dels assassins. Només té una fotografia i un nom per trobar l'assassí i farà tot el possible per fer-ho.

L'altre film espanyol de la setmana és 'El hijo bastardo de Dios' dirigida per Martín Garrido Ramis. Els actors que participen en aquest drama són Beatriz Barón, Lola Paniza, Xisco Ródenas i Nando Torres. Andrés Sarmiento és un funcionari d'Alaró, un petit poble del centre de Mallorca. La seva discapacitat el fa inclinar-se molt al caminar amb la seva muleta i això el fa sentir marginat i ignorat pels seus companys de feina. Les circumstàncies de la seva vida l'han convertit en un ser solitari i insensible. Per a ell la vida no té cap sentit. Viu a més en un petit amb la seva mare de 70 anys paralítica que el maltracta contínuament. En aquest terrible context, el protagonista elabora un pla sinistre per buscar la felicitat.

'Difret' és un drama dirigit per Zeresenay Mehari i que arrenca a un lloc a tres hores d'Addis Abeba, la capital d'Etiòpia, on una adolescent de 14 anys que es diu Hirut torna de l'escola caminant quan un grup d'homes a cavall la rodegen i la volen segrestar. Al seu poble raptar a una jove per casar-se amb ella és una pràctica habitual i també una antiga tradició a tot Etiòpia. Basada en una història real, explora el patriarcat agressiu que perpetua unes condicions molt dures per a la dona i mostra un país que es va transformant i que s'obre a la igualtat de drets promoguts per una jove i valent generació.

Ettore Scola i Federico Fellini

El mític director italià Ettore Scola estrena 'Qué extraño llamarse Federico', un documental que retrata un dels grans directors de tots els temps Federico Fellini. El llargmetratge fa un recorregut pel cinema fantàstic del director italià i en especial la seva gran amistat amb Scola, 11 anys menor que ell. De fet, aquest 2015 es compleixen els 20 anys de la desaparició de Fellini. Després de 10 anys d'absència cinematogràfica, Scola tornar a col·locar-se darrera la càmera per fer un retrat del seu mentor i amic. L'obra es mou en el terreny del cinema documental ja que presenta material d'arxiu i cinema experimental.

'Walking on sunshine' és un musical anglès de Max Giwa i Dania Pasquini amb Annabel Scholey, Hannah Arterton, Giulio Berruti, Greg Wise i Leona Lewis. Està filmat al ritme dels grans èxits dels 80 i tracta sobre un triangle amorós que dificultarà les relacions entre els protagonistes i que tiri endavant una boda prevista.