La 48a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya continua sumant títols a la seva programació. El director del certamen, Àngel Sala, va anunciar ahir algunes de les noves incorporacions a Sitges 2015 en una conversa mantinguda amb el públic a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Les esperades Green Room, de Jeremy Saulnier, i Love, de Gaspar Noé, seran a Sitges 2015.

El director de Blue Ruin, Jeremy Saulnier, va causar impacte a Cannes amb Green Room, una sagnant batalla entre una banda punk i una d´skinheads. Cinema independent nord-americà d´ultraviolència, protagonitzat pel capità Jean-Luc Picard, Patrick Stewart.

Després de les transgressores Irreversible i Enter the Void, Gaspar Noé, director argentí establert a França, tanca la trilogia amb Love, un experiment de romanticisme pornogràfic en 3D que també va crear controvèrsia a Cannes. El film manté els ambients claustrofòbics de les cintes anteriors, però s´endinsa en el terreny del melodrama, amb la història d´un triangle amorós ple de flash-backs, drogues, música i fluids.

A la programació del Festival no podia faltar un subgènere amb nombrosos adeptes sempre fidels, el del terror de cases encantades. A Sitges 2015 podran gaudir amb We Are Still Here, opera prima de Ted Geoghegan, protagonitzada per la mítica Barbara Crampton (Doble cuerpo, Re-Animator, The Lords of Salem, entre altres).

En una 48a edició que mira amb especial atenció cap al Japó, tres produccions s´afegeixen a les noves propostes, ja anunciades, de Takashi Miike (Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld), Sion Sono (Love & Peace) o les dues parts d´Ataque a los Titanes. Es tracta de l´adaptació animada d´aquestes últimes; Parasyte, l´adaptació del manga homònim d´Hitoshi Iwaaki, dirigit per Takashi Yamazaki, que es veurà també en dues parts, i The Ninja War of Torakage, el retorn del director Yoshihiro Nishimura, que s´allunya del gore de cintes anteriors com Tokyo Gore Police o Vampire Girl vs Frankenstein Girl.

Sense moure´s d´Àsia, el Festival també anuncia The Taking of Tiger Mountain, de Tsui Hark, una coproducció entre Xina i Hong Kong de temàtica bèl·lica, i SPL 2: A Time for Consequences, dirigida per Pou-Soi Cheang i provinent de Hong Kong.

Sitges 2015 -una edició centrada en l´homenatge a Seven, de David Fincher, en el 20è aniversari de la seva estrena- ja ha anunciat un dels seus premiats: el director Nicolas Winding Refn, que rebrà el Premi Màquina del Temps. Entre les pel·lícules més esperades que ompliran la graella destaquen Victoria, de Sebastian Schipper; l´última producció made in Blumhouse, The Gift; els nens zombies d´Elijah Wood a Cooties, o el Schwarzenegger més dramàtic de Maggie. Pel que fa a la producció catalana, el Festival presentarà Segon origen, de Carles Porta; El cadàver de Anna Fritz, d´Hèctor Hernández Vicens; Vulcania, de José Skaf; Summer Camp, d´Alberto Marini i Sacramento, d e Carlos Cañeque.