El 2015 ens deixa com sempre un grapat de pel·lícules que es van estavellar a taquilla malgrat comptar amb grans pressupostos i estar protagonitzades per rutilants estrelles.

1.- 'Rock the kasbah'

El major fracàs comercial de l'any. La pel·lícula de Barry Levinson protagonitzada per Bill Murray i Bruce Willis va costar 15 milions de dòlars i tan sols va recaptar als cinemes 2,9 milions, segons les dades recollides per la revista Forbes. Aquesta comèdia sobre un peculiar manager musical va rebre a més el cop dels crítics. A Espanya no s'ha arribat ni a estrenar.

2.- 'Caza al asesino'

Malgrat estar rodada a Barcelona i comptar amb la participació de Javier Bardem, ni tan sols el públic espanyol va donar suport a aquesta cinta dirigida pel francès Pierre Morel. L'oscaritzat Sean Penn, que interpreta un violent mercenari i antic agent de les forces especials dels EUA, no va convèncer ni la crítica ni al públic. El film esperava recaptar 40 milions de dòlars però es va quedar en 10,7 milions.

3.- 'Blackhat. Amenaza en la red'

El director Michael Mann sempre és sinònim de bon cinema. Però amb 'Blackhat' es va donar una monumental patacada. Chris Hemsworth, un hacker superdotat, no aconsegueix donar credibilitat al seu personatge. A això cal afegir una trama inversemblant i irrisòria per moments. Va recaptar 19,4 milions quan pretenia obtenir 70 milions a tot el món.

4.- 'Negocios con resaca'

Un repartiment poc atractiu, encapçalat per Vince Vaughn, i un director tan poc inspirat com Ken Scott va tenir la rebuda esperada a taquilla. Aquesta fluixíssima comèdia esperava arribar als 35 milions de dòlars però només va obtenir 14,4 milions a tot el món.

5.- 'Jem and the Holograms'

Aquesta adaptació d'una popular sèrie de dibuixos animats als EUA dels 80 es va saldar amb una recaptació de 2,3 milions a taquilla. El fracàs no ho va ser tant si es té en compte que tan sols va costar 5 milions d'euros.

6.- 'Eternal'

La imatgeria visual de Tarsem Singh i l'ambiciós guió dels espanyols David Pastor i Àlex Pastor no va ser suficientment atractiu per als espectadors. Tampoc la presència de Ryan Reynolds i el prestigiós actor britànic Ben Kinglsey. La cinta confiava recaptar 26 milions però només va fer 12,3 milions.

7.- 'American Ultra'

La poca química que desprenen Jesse Eisenberg i Kristen Stewart en aquesta comèdia d'acció passada de voltes li va passar factura. Definida com un encreuament impossible entre les pel·lícules de Bourne i 'Eduardo Manostijeras', només va aconseguir recaptar 15,4 milions de dòlars dels 28 milions previstos.

8.- 'Música, amigos y fiesta'

Zac Efron comença a ser verí per a la taquilla. Amb 'Música, amigos y fiesta' va sumar un nou fracàs al seu currículum. Tampoc és que els productors tinguessin excessiva confiança en el debut en la direcció de Max Joseph: esperaven recaptar només 6 milions de dòlars però es va quedar en 3,6 milions.

9.- 'Aloha'

Cameron Crowe, autor d'altres fiascos com el remake americà de 'Obre los ojos' (Vanilla Sky '), la va tornar a pifiar amb aquesta comèdia romàntica protagonitzada per Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams i Bill Murray. La Fox pretenia arribar als 37 milions, però només va aconseguir 26.300.000. Les pèrdues no van ser més grans perquè l'estudi va cancel·lar gran part del seu llançament internacional.

10.- 'Mortdecai'

Johnny Depp i la seva dalinià bigoti no van aconseguir enganxar a la taquilla. Va recaptar 47,3 milions d 'dòlars a tot el món dels 60 previstos. Depp segueix sumant fracassos comercials ('El llanero solitario', 'Trascendence' ...) encara que pot rescabalar-se amb l'accidentada nova entrega de 'Pirates del Carib'.