Notícies | Cine

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player one», d'Ernest Cline, sobre un jove que entra en un món virtual ple de referències a la cultura popular moderna
1 vot
Un videojoc especial

Un videojoc especial

Feia molt que s'havia anunciat que Steven Spielberg s'encarregaria de l'adaptació cinematogràfica de Ready player one, esplèndida novel·la d'Ernest Cline sobre un jove que viatja literalment a un videojoc basat en infinitat d'elements de la cultura popular moderna. Òbviament, que Spielberg se'n fes càrrec tranquil·litzava molt els fans del llibre, però al mateix temps quedava una gran incògnita per resoldre: seria capaç el Rei Mides de Hollywood d'aconseguir tots els drets i llicències necessàries per ser fidel a l'univers imaginat per Cline? Durant molt temps, aquest ha estat el debat fonamental. Però aleshores va començar la Comic-Con de San Diego i finalment es va mostrar el primer tràiler del film. I és clar, la reacció va ser tirant a entusiasta, perquè queda clar que Spielberg ha volgut respectar al màxim l'essència de la novel·la i en un avançament de dos minuts i escaig s'hi pot veure ni més ni menys que El Gegant de Ferro, Freddy Krueger i el DeLorean de Regreso al futuro.

La trama de la pel·lícula és la mateixa del llibre. Quan mor el creador d'un món virtual anomenat Oasi, un escamot de jugadors es llança a la recerca d'un secret amagat que donarà al guanyador fama i fortuna. Però el problema no serà tant la recerca, molt renyida, com la sensació general que el famós tresor ocult potser no és ben bé el que sembla.

Ready player one té tots els ingredients per convertir-se en un altre dels grans èxits comercials del cineasta, especialment perquè per tema i continguts resulta atractiva per a tot tipus de públic. Spielberg ha reunit un excel·lent planter d'intèrprets encapçalat per Tye Sheridan (el nen de Mud, ara un molt prometedor adolescent que no para de treballar), Olivia Cooke, Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Kae Alexander, T.J. Miller, Julia Nickson, Hannah John-Kamen i Mark Rylance, que precisament va guanyar l'Oscar al millor actor secundari treballant amb el director a El puente de los espías. A la banda sonora hi ha hagut un canvi de darrera hora, ja que John Williams va acabar saltant del projecte per dedicar-se íntegrament a la música de l'Episodi VIII de Star Wars i va cedir la batuta a Alan Silvestri. Com que a la pel·lícula hi apareix el DeLorean, tot queda a casa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

David Hockney en la Royal Academy of Arts
David Hockney en la Royal Academy of Arts

David Hockney en la Royal Academy of Arts

Àmpliament considerat com l'artista més popular de la Gran Bretanya, [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Cinemes Albeniz Plaça - Girona
Els pingüins, que com tothom sap van inventar el surf, s'enfronten a una arriscada i espectacular
Deixa el teu comentari
Cinemes Albeniz Plaça - Girona
Un nen de 10 anys, que ha nascut amb una malformació a la cara, s'esforça per encaixar