Confisquen un miler d'aus de 63 espècies exòtiques i tortugues a Girona

La Guàrdia Civil va detectar la venda per internet i les va localitzar en habitatges particulars

S'investiguen dos responsables del comerç amb els animals per un suposat delicte contra la flora i la fauna

Les aus en una de les localitzacions on es van trobar.

Les aus en una de les localitzacions on es van trobar. / Guàrdia Civil

Redacció

Redacció

La Guàrdia Civil de Girona ha confiscat un miler d'aus de 63 espècies exòtiques i quatre tortugues a Girona. Els animals es trobaven en un habitatge particular de Girona.

S'investiguen dues persones per un suposat delicte contra la flora i la fauna.

La investigació va començar el passat mes de novembre quan membres de Seprona van tenir coneixement que en un portal d'internet dedicat a l'oferta d'aus exòtiques s'estarien posant a la venda diferents aus protegides.

Després de localitzar on es trobaven els animals es van fer inspeccions a tres habitatges particulars. Allà es van trobar les aus de 63 espècies diferents i les tortugues de quatre espècies terrestres i aquàtiques. La majoria de les aus figuren al Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre.

La policia ha informat que una vegada contrastada la documentació aportada pels responsables de la venda dels animals i la sol·licitada pel Ministeri de la Transició Ecològica, es va comprovar que les aus no estaven registrades i algunes d'elles, a més són espècies invasores .

La Guàrdia Civil va procedir a la investigació de les persones responsables de la venda com a presumptes autores del suposat delicte contra la flora i la fauna.