Notícies | Gastronomía

La beguda de nous Borges Natura és de color torrat

Una beguda de nous, el més nou de Borges

L'empresa assegura que és la primera d'aquestes característiques, 100% vegetal, sense lactosa, sense gluten i baixa en greixos

Botifarres d'ou

Botifarra de Carnaval

La botifarra d'ou s'ha convertit darrerament en una mena de símbol de l'arribada d'aquesta festa, perquè acostuma a consumir-se el Dijous Gras; segles enrere, però, era molt present en altres àpats de celebració

Dolços exquisits

El «frangipane» és una crema amb base d'ametlles que s'utilitza per farcir pastissos i coques i per elaborar dolços de cullera; el més similar als Països Catalans és el massapà, d'origen medieval i apreciat pels reis

El pernil del mar

La moixama és una salaó molt apreciada de la tonyina, especialment la vermella, tot i que també se'n fa de bonítol i fins i tot de verat; resulta ideal com a entrant o aperitiu i també s'utilitza en amanides

El kèfir prové de la regió del Caucas.

El kèfir, la beguda curativa

Us presentem un aliment que ajuda a regular i regenerar la flora intestinal

Al gust dels nens: Hamburgueses de macarons

Ideal per a festes infantils. Amb llaminadures que encantaran als petits i molt fàcil de fer!

Menjars extrems

La girella és una mena d'embotit típic del Pallars que s'elabora amb l'estómac i els menuts del xai; preparacions similars es troben a Escòcia (el «haggis», considerat el plat nacional) i també al Magrib

De tòfones i trufes

Mentre la tòfona és un dels ingredients culinaris de més antic prestigi de la història, les trufes de xocolata van néixer el 1895 i ja s'han convertit en una de les especialitats de confiteria més importants a tot el món

De Reis i de tot l'any

Fa uns dies era el gran protagonista de les postres de la Diada de Reis, però el tortell és una preparació present en altres celebracions a Catalunya i també en altres indrets del món, de la Provença a Mèxic

Receptes de cullera per a l'hivern

Et presentem delicioses receptes perfectes per escalfar els dies més freds de la temporada

Arròs amb xampinyons, una recepta sana després dels excessos nadalencs

Un plat que ens ajuda a cuidar el nostre cos però també la butxaca

Per fer una truita cal trencar els ous

Sembla que aquest 2017 haurem de trencar força ous per fer una bona truita. O fer-los ferrats, durs, remenats, farcits, estrellats, escalfats...

Les aus del luxe

La pularda, el capó i la pintada admeten preparacions similars i s'associen amb la cuina de celebracions

Aprèn a preparar un tortell de Reis artesanal

De crema, fruita gebrada, farcit de nata, xocolata... les variants d'aquest dolç nadalenc són cada cop més nombroses

Les fruites ens ajudaran a depurar el nostre organisme.

Aliments que t'ajudaran a depurar l'organisme

Pren nota d'aquests senzills consells per 'netejar' el teu cos després dels excessos del Nadal

Una gran delícia

Pràcticament tots els peixos són susceptibles de ser cuinats al forn, que a més resulta una de les formes més bones de menjar-ne i que en alguns indrets d'Espanya és típica del Nadal; a Catalunya és una preparació habitual i que han lloat diverso

Al gust dels nens: Crispetes cruixents

Mira aquest vídeo per aprendre com fer les crispetes ab xocolata a l'estil del Pare Noel

El bacallà de Nadal

Tot i que aquest peix no és habitual en la cuina d'aquestes festes a Catalunya, la brandada sí que hi és una preparació antiga i popular arreu: es troba a força restaurants i es ven, fins i tot, com a plat preparat

Els canelons com a metàfora

Evidencien que la cuina catalana s'ha enamorat de plats de fora que de seguida fa seus i nacionalitza

Les castanyes d'Amer

A més de menjar-les torrades, les castanyes guarneixen alguns plats de la cuina catalana com el costelló amb castanyes, l'ànec amb castanyes o receptes de caça; també es poden fer amb vedella, pollastre, etc.

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...