Notícies | Gastronomía

Mona de tot l'any

Al poble d'Alberic, al País Valencià, s'elabora durant tot l'any la versió primitiva de la mona, amb el nom de coca d'aire o pa cremat; també en fan sempre a Algèria, on la varen portar els valencians al segle XIX

Llom amb pernil i formatge.

Llom amb pernil i formatge, un "sant jacobo" diferent

Acompanya aquest plat amb una amanida o unes verdures cuites i tindràs un menú sa

Un cruet de peix, una recepta procedent d'Alacant però que també es troba a l'Empordà i en altres comarques mediterrànies

Entre el fresc i el sec

El País Valencià i Catalunya comparteixen un mateix plat creat pels pescadors, el suquet, i també tenen molt a dir en la història i la difusió del bacallà, un dels diversos peixos que a la Mediterrània s'assequen

Delícies de llet

El mató i tots els productes d'arreu que s'hi assemblen no són formatges des del punt de vista tècnic, sinó llets quallades; es poden presentar en una olleta o terrina, embolicats amb drap, o fins i tot emmotllats

Galetes de la Selva

Santa Coloma de Farners, capital de la Selva, és una potència en el dolç art de les galetes i pastes seques; però a totes les viles de la comarca hi ha establiments que excel·leixen en l'elaboració d'aquests productes

Essència de la Costa Brava

El bacallà, les tripes de bacallà i el peixopalo són tres productes característics de la cuina del litoral gironí, com es pot comprovar en jornades gastronòmiques a Sant Feliu de Guíxols i a Tossa de Mar

Mate, kava i altres herbes

El mate és la beguda que caracteritza els argentins, que també l'han aportat a Catalunya, on ja és força coneguda; el kava, en canvi, és una beguda psicoactiva que està prohibida en nombrosos països

L'alvocat, el gran aliat de la cuina

Les múltiples virtuts d'aquest fruit mexicà fan que cada dia tingui més adeptes

Un plat de policies

La blanqueta, que habitualment és de vedella però admet altres opcions, és un guisat de carn amb una salsa de color blanc que dona nom al plat; agradava molt als comissaris literaris Maigret i San-Antonio

Un pecat al convent

El «mató de monja» o «de Pedralbes» és un dolç a base d'ous i llet que s'atribueix a les monges d'aquest convent barceloní i que havia estat molt popular; no té res a veure amb el mató, que és llet quallada

La beguda de nous Borges Natura és de color torrat

Una beguda de nous, el més nou de Borges

L'empresa assegura que és la primera d'aquestes característiques, 100% vegetal, sense lactosa, sense gluten i baixa en greixos

Botifarres d'ou

Botifarra de Carnaval

La botifarra d'ou s'ha convertit darrerament en una mena de símbol de l'arribada d'aquesta festa, perquè acostuma a consumir-se el Dijous Gras; segles enrere, però, era molt present en altres àpats de celebració

Dolços exquisits

El «frangipane» és una crema amb base d'ametlles que s'utilitza per farcir pastissos i coques i per elaborar dolços de cullera; el més similar als Països Catalans és el massapà, d'origen medieval i apreciat pels reis

El pernil del mar

La moixama és una salaó molt apreciada de la tonyina, especialment la vermella, tot i que també se'n fa de bonítol i fins i tot de verat; resulta ideal com a entrant o aperitiu i també s'utilitza en amanides

El kèfir prové de la regió del Caucas.

El kèfir, la beguda curativa

Us presentem un aliment que ajuda a regular i regenerar la flora intestinal

Al gust dels nens: Hamburgueses de macarons

Ideal per a festes infantils. Amb llaminadures que encantaran als petits i molt fàcil de fer!

Menjars extrems

La girella és una mena d'embotit típic del Pallars que s'elabora amb l'estómac i els menuts del xai; preparacions similars es troben a Escòcia (el «haggis», considerat el plat nacional) i també al Magrib

De tòfones i trufes

Mentre la tòfona és un dels ingredients culinaris de més antic prestigi de la història, les trufes de xocolata van néixer el 1895 i ja s'han convertit en una de les especialitats de confiteria més importants a tot el món

De Reis i de tot l'any

Fa uns dies era el gran protagonista de les postres de la Diada de Reis, però el tortell és una preparació present en altres celebracions a Catalunya i també en altres indrets del món, de la Provença a Mèxic

Receptes de cullera per a l'hivern

Et presentem delicioses receptes perfectes per escalfar els dies més freds de la temporada

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...