Notícies | Gastronomía

La moda carbassa

La carbassa o rabequet, un producte que fa pocs anys era menyspreat com a vulgar i pagès, ara resulta «fashion» i els cuiners l'usen no només en forma de sopa o crema, sinó també guisada, fregida, al forn...

Fes-ho tu mateix!

Aprèn a fer torró de xocolata casolà per aquest Nadal

Elabora en cinc minuts un deliciós torró amb el que sorprendràs als teus convidats

Bolets emblemàtics

Rovellons i pinetells són els bolets més difosos i apreciats de Catalunya i a més són els únics que són consumits a tots els Països Catalans, amb el nom de rovelló o esclatasangs, de les Illes al País Valencià

La truita francesa al microones és molt fàcil de fer.

Com fer una truita francesa al microones

Soluciona els problemes d'un sopar d'última hora amb aquest plat que s'elabora en un minut

Una fruita de tardor

Originari del Japó, el caqui té una considerable presència a pagès i s'ha convertit en un dels cultius més importants a la Ribera del Xúquer; se'n poden fer melmelades, gelats, mousses, sorbets, flams, pastissos...

Descobreix trucs nous a la cuina.

Els tres errors que comets al cuinar les salsitxes

Descobreix com has de fer-ho perquè et quedin cruixents per fora i sucoses per dins

Descobreix pas a pas la seva preparació.

Com elaborar unes croquetes com les de la teva mare

Aconseguir un plat cinc estrelles no és difícil seguint unes estrictes pautes en la seva elaboració

Per donar gust

El sagí i el llard han estat durant molt de temps ingredients imprescindibles en la cuina de Catalunya, sobretot per a l'elaboració de caldos i guisats tradicionals; productes similars s'utilitzen en altres indrets

Patates.

La patata, la nova aliada per aprimar-se

Malgrat la seva mala fama en algunes dietes, el tubercle pot ser un aliment clau per perdre pes

Suar la cansalada

La cansalada és un ingredient molt utilitzat pràcticament en totes les cuines del món; a Catalunya el nom del producte és citat des de l'Edat Mitjana i té un protagonisme destacat en plats amb verdures i llegums

Així de bo et quedarà.

Bescuit de cigrons i xocolata, una autèntica bomba per als sentits

Descobreix una nova i diferent forma de menjar llegums i deixa bocabadats als teus convidats

La cuina de la sang

L'ús de la sang d'alguns animals és corrent en les cuines tradicionals i genera elaboracions com el civet, el gran plat de caça de la cuina francesa, però que també es por trobar a Catalunya, a Espanya, a Itàlia...

Així de bo et quedarà.

Com fer un brownie al microones en dos minuts

Gaudeix d'aquest pa de pessic de xocolata amb una recepta senzilla i ràpida

Dolços festius i rituals

En plena societat postindustrial i en una Catalunya eminentment urbana i policultural, mantenen la vigència un bon nombre de tradicions dolces directament lligades al medi rural i al calendari religiós

El sol de la tardor

El codony és una de les fruites que arriben ara amb la nova estació, i amb la qual s'elabora el codonyat, una preparació que tant pot servir de berenar clàssic, com unes postres o per farcir pastissos o dolços

La massa s'ha de cuinar lentament.

Aprèn a fer pizzes sense forn

Descobreix els passos per aconseguir una massa cruixent cuinant-la en una paella antiadherent

L'olla ferroviària, la pala i altres menjars de treball

És una creació dels antics maquinistes, fogoners, i guardafrens del ferrocarril de l'hulla que feien el trajecte entre La Robla i Balmaseda, a Cantàbria, un menjar que es feia aprofitant els vapors del tren

Paella i ultralocalisme

«El plat més emblemàtic dels valencians desperta passions polítiques i gastronòmiques, és motiu de polèmica sobre la seva identitat i autenticitat i hi ha qui s'ha preocupat que hagi estat furtat per catalans»

Cogombre, espardenya, «carajo»...

Les «espardenyes» sempre han estat presents a la cuina dels pescadors de la Costa Brava · Però en els últims temps, aquest delicat marisc de múltiples noms s'ha anat tornant car i valuós

Etiqueta oriental

Cada cultura té les pròpies normes de comportament a taula, i la dels xinesos i japonesos difereix força de l'occidental; per exemple, es xarrupa sorollosament a taula per refredar el menjar i barrejar els sabors

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...