Notícies | Gastronomía

La gastronomia més surrealista a Figueres

La capital de l'Alt Empordà acull fins al 15 de juliol la cinquena edició dels Tastets surrealistes, una ruta que uneix gastronomia i Dalí i en què participen 22 restaurants

L'arròs dolç

L'arròs amb llet és molt popular a Espanya, Portugal, Galícia i al País Basc, i molt menys a Catalunya; hi ha molts altres indrets del món on s'elaboren preparacions dolces que tenen l'arròs com a protagonista

Tres amanides ràpides i saludables

Aconsegueix un plat complet incorporant ingredients com la quinoa, l'alvocat o fruita

El tofu i la soja no es poden vendre com a «llet».

La Justícia europea prohibeix vendre com a «llet» els derivats vegetals

Productes com la llet de soja o la mantega de tofu no es poden comercialitza amb noms làctics

De Rússia, amb amor

L'ensalada russa va ser creada vers l'any 1860 pel cuiner belga francòfon Lucien Olivier al famós restaurant L'Hermitage; de Moscou; des de llavors s'ha convertit en un plat clàssic a molts indrets

Delícia mediterrània

Al marge de Catalunya, arreu de la Mediterrània -excepte a Itàlia- hi trobem delicioses receptes de xai: a Còrsega, Sardenya, Grècia, Turquia, Àsia central i al Magrib; és la carn de referència dels musulmans

El calamar ha de ser sempre fresc

Trucs per fer uns calamars a la romana perfectes

Descobreix com cuinar l'aperitiu estrella de la gastronomia espanyola perquè quedi esponjós

Menja de manera saludable amb aquests 'snacks'

Set 'snacks' saludables per picar a la feina

Es preparen en pocs minuts, tenen poques calories i ajuden a controlar la gana

L'oli del sofregit sempre ha de ser d'oliva.

Com fer un bon sofregit

Descobreix els passos que has de seguir per aconseguir el condiment perfecte

Bolets cultivats

Els xampinyons són els més coneguts i els de cultiu més antic; però en els últims temps han proliferat i ja podem disposar d'una cinquantena d'espècies, de les gírgoles als portobello o els molt populars xiitake

Un

"Mug cakes", petites delícies per assaborir en una tassa

Descobreix com cuinar-les de xocolata blanca o de 'cheesecake'

Una bona amanida.

Sis trucs per aconseguir l'amanida perfecta

Perquè es converteixi en un plat saludable i lleuger ha de tenir almenys set colors diferents

Pop, arròs i patates

El pop, tan apreciat a Galícia, també té una notable presència a la cuina catalana, on es prepara amb ceba i estofat; però aquí agraden més els popets, que es fan a la paella o a la planxa amb all i julivert

Imatge de la rentadora amb el plat a dins.

Cuinar a la rentadora, l'última moda

Unes bosses especials ideades per un israelià fan possible preparar el menú mentre rentem la roba

Sandvitx de bròquil rostit i formatge.

Cinc entrepans saludables per aparcar la rutina

Deixa enrrere el típic sandvitx de peril i formatge i prova aquestes creacions

Un jardí al plat

El repertori de flors comestibles no s'acaba amb els badocs; licors, dolços, tes, condiments, còctels i també plats salats com amanides, sopes o ous, del Japó i Xina a Occident, en poden incloure una gran varietat

Embotits arcaics

El piumoc o sac d'ossos de la Garrotxa i el «botillo» del Bierzo són preparacions ancestrals que s'elaboren amb costelló adobat i embotit

Calamars i pèsols, un bon maridatge

Els calamars són molt populars al Maresme, on és habitual combinar-los amb els pèsols de Llavaneres; aquests dos productes s'usen igualment plegats a la Costa Brava, si bé també s'hi poden afegir les patates

Mona de tot l'any

Al poble d'Alberic, al País Valencià, s'elabora durant tot l'any la versió primitiva de la mona, amb el nom de coca d'aire o pa cremat; també en fan sempre a Algèria, on la varen portar els valencians al segle XIX

Llom amb pernil i formatge.

Llom amb pernil i formatge, un "sant jacobo" diferent

Acompanya aquest plat amb una amanida o unes verdures cuites i tindràs un menú sa

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...