Notícies | Gastronomía

El subversiu safrà

En alguns llocs de Catalunya es torna a cultivar aquesta espècie, que es continua trobant entre les més cares del món; el seu ús era habitual en les picades i també s'adiu molt bé amb els arrossos i plats de peix

La moda carbassa

La carbassa o rabequet, un producte que fa pocs anys era menyspreat com a vulgar i pagès, ara resulta «fashion» i els cuiners l'usen no només en forma de sopa o crema, sinó també guisada, fregida, al forn...

Fes-ho tu mateix!

Aprèn a fer torró de xocolata casolà per aquest Nadal

Elabora en cinc minuts un deliciós torró amb el que sorprendràs als teus convidats

Bolets emblemàtics

Rovellons i pinetells són els bolets més difosos i apreciats de Catalunya i a més són els únics que són consumits a tots els Països Catalans, amb el nom de rovelló o esclatasangs, de les Illes al País Valencià

La truita francesa al microones és molt fàcil de fer.

Com fer una truita francesa al microones

Soluciona els problemes d'un sopar d'última hora amb aquest plat que s'elabora en un minut

Una fruita de tardor

Originari del Japó, el caqui té una considerable presència a pagès i s'ha convertit en un dels cultius més importants a la Ribera del Xúquer; se'n poden fer melmelades, gelats, mousses, sorbets, flams, pastissos...

Descobreix trucs nous a la cuina.

Els tres errors que comets al cuinar les salsitxes

Descobreix com has de fer-ho perquè et quedin cruixents per fora i sucoses per dins

Descobreix pas a pas la seva preparació.

Com elaborar unes croquetes com les de la teva mare

Aconseguir un plat cinc estrelles no és difícil seguint unes estrictes pautes en la seva elaboració

Per donar gust

El sagí i el llard han estat durant molt de temps ingredients imprescindibles en la cuina de Catalunya, sobretot per a l'elaboració de caldos i guisats tradicionals; productes similars s'utilitzen en altres indrets

Patates.

La patata, la nova aliada per aprimar-se

Malgrat la seva mala fama en algunes dietes, el tubercle pot ser un aliment clau per perdre pes

Suar la cansalada

La cansalada és un ingredient molt utilitzat pràcticament en totes les cuines del món; a Catalunya el nom del producte és citat des de l'Edat Mitjana i té un protagonisme destacat en plats amb verdures i llegums

La cuina de la sang

L'ús de la sang d'alguns animals és corrent en les cuines tradicionals i genera elaboracions com el civet, el gran plat de caça de la cuina francesa, però que també es por trobar a Catalunya, a Espanya, a Itàlia...

Així de bo et quedarà.

Com fer un brownie al microones en dos minuts

Gaudeix d'aquest pa de pessic de xocolata amb una recepta senzilla i ràpida

Joan Roca, Doctor Honoris Causa

El lliurament d´aquest títol respon a la voluntat de convertir la institució en un referent català i europeu

  <  1 2

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...