La majoria de persones ja estan pensant en l'estiu. Tot i que encara queden diversos dies perquè comencin les vacances estivals, són molts els que ja han començat amb l'anomenada 'operació biquini'.

Però no cal privar-se de les delícies d'un bon àpat i sopar per mantenir-se en forma. A continuació et presentem unes delicioses receptes baixes en calories.

Pollastrets tomaquers a la pinya (328 kcal)

Els pollastres, nets i sencers, s'armen i es lliguen per donar-los bona forma; s'assaonen amb sal i pebre i en una cassola àmplia amb oli es van daurant. S'afegeix, a continuació, la ceba picada fina i la pastanaga pelada i partida en quadradets. Es deixa coure a foc lent. Quan la ceba estigui ben passada, es ruixen els pollastres amb el xerès i es deixa al foc fins que es consumeixi. S'afegeix llavors el tomàquet pelat, net i picat. Es deixa al foc fins que els pollastres estiguin al punt. En una font es col·loquen els pollastres amb les potes cap amunt, i s'hi pengen les rodanxes de pinya, que, si es desitja, es poden fregir en mantega. La salsa, ben calent, se serveix en salsera.

Ingredients per a 4 persones:

2 pollastrets de 1/2 kg cadascun, 1/2 kg de tomàquet, 1 pastanaga, 2 cebes, 4 rodanxes de pinya, 1 copa de xerès sec, pebre, oli, sal.

Bolets a la casolana (114 kcal)

Els bolets es netegen amb un pinzell i sense utilitzar aigua. En una cassola amb oli calent es fregeix un all laminat i la ceba picada fina; quan agafin color, s'hi afegeixen els bolets trossejats, s'assaonen amb sal i es reguen amb una mica de xerès sec; després, es tapa la cassola i es deixa al foc durant 20 minuts.

Mentre es cuinen els bolets, es cou amb aigua i sal un ou durant 10 minuts. Quan els bolets estiguin a punt, es distribueixen en una font, s'empolvoren amb l'ou picat sovint i el julivert i se serveixen.

Ingredients 4 persones:

1/2 kg de bolets, 1 ceba, 1 ou, xerès sec, julivert, all, oli, sal.