La ingesta d'aliments rics en coure és una forma "molt sana i natural" de prevenir els cabells blancs, ja que ajuden a incrementar els nivells de melanina i col·lagen en el cos i són "essencials" per produir el pigment fosc i augmentar la seva producció i ajuda a les persones a retardar l'aparició dels primers cabells blancs, segons el Centre Espanyol d'Informació del Coure (CEDIC).

El coure és responsable del control de la producció de col·lagen i melanina en el cos, dos components clau per a la salut del cabell, ja que el col·lagen aporta resistència i la melanina aporta color, el que ajuda a la gent a mantenir un cabell més fort i sa. Per això, el CEDIC ha apuntat que la deficiència de coure en l'organisme pot reduir la producció de melanina i accelerar l'aparició de cabells blancs.

Així, el coure està en una llarga llista d'aliments bàsics, encara que el contingut exacte de coure en cada un d'ells depèn de cada aliment i de les formes en les que ha estat conreat o elaborat. En general, les fonts de coure més riques són la xocolata, les nous, el marisc, el fetge, els cereals i els llegums, encara que també es pot trobés en patates, pèsols, carn vermella, xampinyons i algunes fruites com el coco, la papaia, el raïm i les pomes, han assenyalat.

D'aquesta manera, els doctors recomanen el consum diari en la dieta de les persones d'1 mil·ligram de coure per a adults i 1,3 per a dones embarassades o lactants. CEDIC ha destacat que és important saber que el cos regula l'absorció de coure i que aquest no és oligoelement PBT ni CMR. A més, una manca de coure en la dieta de les persones té molts més riscos que un excés del mateix, espacialment entre els nens i els ancians, han indicat.