De melons en trobem tot l´any, però ara comença la temporada durant la qual ens serà més fàcil adquirir exemplars aromàtics.

El meló és una fruita tropical adaptada als climes temperats. La planta té tiges rèptils, i dóna fruits de forma oval amb un pes que varia segons la varietat i les condicions de cultiu. Es conreen tant en regadiu com en secà; aquests darrers diria que són els més saborosos.

Com saber si un meló és bo? Hem d´olorar-lo perquè el bon meló es reconeix per l´olor que fa. Ha de pesar. Comprovar que estigui tot fort. Si pressionem suaument els extrems i veiem que cedeix una mica vol dir que està madur i és el moment ideal per consumir-lo. Hem de rebutjar els exemplars passats, que s´identifiquen per la seva pell enganxosa. La millor època de l´any per consumir-lo és del mes de juliol al setembre. Si volem consumir el meló una mica fred és suficient refrescar-lo a la nevera dues hores abans de consumir-lo. Per a una millor conservació, una vegada obert convé mantenir les llavors perquè es mantingui millor el seu gust i les seves propietats, i guardar-lo a la nevera tapat amb un film transparent, perquè absorbeix fàcilment el sabor d´altres aliments.