El Celler de Can Roca, que regenten els germans Joan, Josep i Jordi Roca a Girona (Gironès), continuarà aquest any la seva gira internacional per l'Argentina, els Estats Units i Turquia, segons han anunciat avui en una trobada a la Fundació RBA.

A l'acte, el xef Joan Roca ha explicat que en el futur els agradaria "mantenir el grau d'il·lusió i compromís" i amb aquesta intenció van organitzar l'any passat una gira internacional com les que fan les grans estrelles de la música.

"Es tractava de fer alguna cosa que no s'hagués fet mai, cosa que ens permetés sortir de la zona de confort", ha dit Joan Roca.

En aquesta primera gira "van instal·lar" el Celler de Can Roca a Houston (EUA), Perú, Mèxic i Colòmbia, una experiència de la qual se n'ha fet una pel·lícula, que es presentarà en la pròxima edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Josep Roca, el sommelier del Celler, ha precisat que en aquesta primera gira van fer seixanta plats diferents, "amb l'objectiu que es quedin allà, perquè nosaltres no tenim intenció de cuinar-los al Celler de Can Roca".

A més de traslladar un equip de gairebé quaranta persones, els Roca van haver de superar la dificultat afegida de muntar el Celler als llocs més insospitats: a Houston en un museu, a Dallas en una casa particular, a Mèxic DF en un hotel, a Monterrey en un restaurant o a Lima a la seu de BBVA Continental.

Aquest any, ha anunciat Joan Roca, el Celler es torna a embarcar en una nova gira, que els portarà a Buenos Aires, Miami, Houston, i Birmingham i Istanbul.

La gira, ha continuat el xef, és l'"alternativa a les propostes que havíem rebut de ciutats com Las Vegas, Xangai, Singapur, Londres o París, per obrir un Celler a cada lloc, però sempre dèiem que no per una qüestió d'honestedat, perquè si no podem ser-hi nosaltres, no seria el mateix".