El dia de Reis ja s'acosta i, amb ell, també ho fan els regals, les cavalcades i, com no podia ser d'una altra manera, els tortells de Reis. Ja siguin amb crema, fruita gebrada o farcit de nata o de xocolata, les variants d'aquest tradicional dolç nadalenc són cada cop més nombroses.

En el següent article t'explicarem, pas a pas, com preparar un deliciós tortell de Reis sense haver de sortir de casa.

Ingredients del Tortell de Reis:

700 g de farina de força

200 ml de llet sencera

1 culleradeta de sucre

75 gr de llevat

3 ous

Ratlladura de taronja i una llimona

100 g de mantega

30 ml d'essència de tarongina,

2 cullerades de rom

1 cullerada d'essència de vainilla

200 g de sucre

1/2 cullerada de sal

Preparació del Tortell de Reis:

En un bol aboquem la llet tempalada i diluïm en ella el llevat i el sucre. En un altre recipient tirem la farina de força i fent un forat al centre tirem el contingut del primer bol. Ho barregem tot bé amb una cullera de fusta i ho pastem amb les mans fins aconseguir fer una bola.

Omplim amb aigua tèbia un bol i fiquem la bola de massa mare. Esperem 10 minuts a que dobli el seu tamany i reservem.

A continuació procedim a realitzar la massa mare. En una cassola posem la resta de la farina de força i incorporem la ratlladura de taronja i llimona. I els ous batuts prèviament i amb el sucre ja incorporat. És el moment de fer l'essència de vainilla, la sal i la cullerada de rom. Ho batem tot bé.

En un altre recipient aboquem la llet i la resta del llevat i fem un clot amb una cullera al que incorporem la barreja amb els ous i la llet amb el llevat. Afegim la mantega, l'essència de tarongina i la massa mare que havíem reservat.

Pastem la barreja durant uns 10 minuts i ho deixem reposar amb un drap de cotó durant unes 3 hores.

Passat aquest temps, començarem a donar forma al tortell de reis deixant el tradicional forat al centre i ficant la sorpresa a l'interior.

Ho col·loquem sobre una safata de forn i pintem amb l'ou la massa perquè quedi d'un to daurat bonic i després de fer en una paella la fruita seca, decorem el tortell al nostre gust.

Ho deixem al forn 20 minuts a 200 graus i després ho traiem, ho deixem refredar iel tallem per la meitat per omplir-lo nata, crema pastissera, crema de trufa o xocolata.

I ja tindrem el nostre tortell a punt per menjar!