El gelat de xocolata és sens dubte un dels preferits per tot el món, llàstima que no sigui del tot el saludable... El seu alt contingut en greixos saturats i sucre fan que sigui poc beneficiós per a la nostra salut. Però hi ha solució: el gelat casolà light de xocolata, un producte sense sucres ni greixos saturats i amb un sabor exquisit. No notaràs la diferència! Vols saber com es fa?

Ingredients per elaborar el gelat casolà light de xocolata:

- 4 gots de llet descremada o vegetal

- 4 cullerades de cacau en pols desgreixat o sense sucre

- 1 ou

- Stevia líquida

Elaboració del gelat casolà light de xocolata:

Per començar, posa a la liquadora la llet descremada, el cacau desgreixat, un ou sencer perquè el gelat quedi més cremós i unes gotetes de stevia líquida per endolcir sense afegir-hi calories. Seguidament, bat-ho tot bé durant un minut.

Aboca la barreja en una màquina gelatera i deixa que es faci durant mitja hora o 45 minuts. Bolca el contingut de la màquina en un recipient i cobreix-lo amb paper fil, enganxant el plàstic al gelat. D'aquesta manera, s'evita que es creïn cristalls de gel. I finalment, posa-ho al congelador durant una hora i ¡voila! Gelat casolà light de xocolata.

Si no tens màquina gelatera, no et preocupis, pots fer el gelat guardant-lo en un recipient amb tapa al congelador. En aquest cas, has de donar-li voltes, cada hora al principi i cada mitja hora al final, amb una cullera o similar per trencar tots els vidres de gel que es vagin formant. No et quedarà igual que amb la màquina, però et servirà.

I recorda, abans de consumir el gelat light de xocolata, treu-lo del congelador mitja hora abans.