Mandonguilles a la jardinera

1 vot
Mandonguilles a la jardinera

INGREDIENTS:

  • 3/4 kg de vedella picada
  • 100 g de cansalada –es pot suprimir–
  • 2 ous
  • 3 pastanagues
  • 1 pebrot
  • 1/2 ceba
  • 2 cullerades de molla de pa
  • 1 llauna de pèsols
  • 1 got de vi blanc
  • 2 grans d'all
  • llet
  • patates
  • farina
  • julivert
  • oli
  • sal

INGREDIENTS PER A 4 O 5 PERSONES 

La cansalada es pica molt menuda, es barreja amb la carn i se li afegeix el julivert picat i els ous batuts. A continuació, s'amaneix amb un pessic de sal, un all xafat i una cullerada de vi blanc. A aquesta barreja s'incorpora la molla de pa remullada en llet i escorreguda.

 Amb l'ajuda d'una mica de farina es modelen les mandonguilles; després, es fregeixen fins que estiguin enrossides i es passen a una cassola. En el mateix oli es prepara una salsa amb un gra d'all i julivert –picat al morter i es deixata amb la resta del vi blanc– i la ceba picada ben menuda. Aquesta salsa s'espesseeix amb una mica de farina, se li afegeix una mica d'aigua i es cou; després, s'escampa sobre les mandonguilles i es cuina tot durant mitja hora.

Quan la carn estigui tendra, s'hi afegeixen unes patates fregides –tallades en daus–, els pèsols escorreguts –o cuits, si són frescos– i les pastanagues –cuites i trossejades en quadrats petits–; es pica el pebrot, s'afegeix a la cassola i es cou una mica.

Finalment, es passen les mandonguilles a una plata, es cobreixen amb la salsa i s'adornen amb les verdures. Serviu-les calentes.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...