Arròs a la marinera

1 vot
Arròs a la marinera

INGREDIENTS:

  • 400 g d'arròs
  • 1/4 kg de gambes
  • 1/4 kg de llagostins
  • 1/2 kg de calamars
  • 1/4 kg de congre
  • 1/4 kg d'escamarlans
  • 1/4 kg de cloïsses
  • 1/4 kg de rap
  • 1 cap de lluç
  • ceba
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • safrà
  • oli
  • sal.

Amb el cap de lluç, oli, un tros de ceba, un gra d'all, una branca de julivert i aigua freda es prepara un brou que bullirà durant una hora.

Les cloïsses, un cop rentades, es van obrint en un cassó amb aigua posat al foc, i es passen amb una escumadora a un altre recipient, reservant la seva brou filtrat a través d'un drap fi.

En una cassola àmplia o paella es fregeix en oli una mica d'all molt picat.

Abans que s'enrosseixi s'afegeix el congre, tallat en trossos i sense espines, el rap, també tallat, les gambes, els escamarlans, els llagostins rentats, els calamars-nets, picats en trossos i sense tinta-i les cloïsses sense la meitat de la closca. Ofegat tot, s'agrega una dent d'all picat en el morter amb una branca de julivert i deixatatge amb una mica d'aigua. Es deixa coure durant un quart d'hora.

Al brou colat on es va coure el cap de lluç, se li agrega l'aigua de les cloïsses-i més si fos necessària fins a aconseguir ¾ de litre-i es tira tot sobre els peixos.

Amb sal i safrà, es deixa bullir. Trencat el bull, s'afegeix l'arròs, i es remou fins que torni a bullir. Llavors s'agreguen unes gotes de llimona i es cou a foc viu durant 15 minuts, disminuint la calor a mesura que es consumeix el líquid. A mitja cocció es remou una mica perquè els ingredients quedin ben repartits entre l'arròs. Després, es deixa dos o tres minuts tapat i una mica separat del foc.

Finalment, es deixa reposar 10 minuts i se serveix en la mateixa cassola o en un gran plat rodó adornat amb peixos fregits i gambes.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...