Diari de Girona

Diari de Girona

Carbassons farcits

Vots: 1/5 estrelles

Carbassons farcits

Carbassons farcits

INGREDIENTS

  • Quatre carbassons.
  • Un quart de quilo de carn picada.
  • Una ceba.
  • Farigola.
  • Sal.
  • Oli.
  • Formatge ratllat (Maó vell).

Elaboració

  1. Per començar fregiu la ceba i la carn trinxades, saleu-ho i poseu-hi una mica de farigola, millor si és reduïda a pols. Seguidament bulliu els carbassonts tallats a meitats, pel llarg durant uns minuts i escorreu-los bé. A continuació poseu els carbassons en una plata de forn, ompliu-los amb el farciment a base de ceba i carn picada i cobriu-los amb formatge ratllat i bon raig d'oli (o mantega fosa). Finalment poseu-ho al forn, no gaire alt (uns 180º), durant una mitja hora i tres quarts, fins que siguin ros-sos pel damunt.
  2. Per al farcit sol emprar una barreja de carn i de porc i de vedella, però també es pot fer servir la carn dels bullits o dels rostits. Corentment es buiden una mica els carbassons i la polpa s'afegeix a la paella del sofregit, coent-ho tot junt. Hi podeu agefir all i julivert, un pols de pebre, etc. El farcit també pot ser només vegetal, amb sofregit i polpa dels mateixos carbassons. S'hi pot incloure almenys un ou per cada quatre carbassons, a fi de lligar el farciment.

Més Receptes

Compartir l'article

stats