Bacallà a la valenciana

2 vots
Bacallà a la valenciana

Recepta típica del País Valencià. Per a 4 persones

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de bacallà
  • 300 g arròs
  • 3 ous durs
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 2 cebes
  • pa ratllat
  • oli d'oliva
  • sal.

El bacallà "ja dessalat", es talla en trossos regulars, i es bull fins que comenci a sortir escuma. Després, es deixa refredar i se li treuen la pell i les espines. L'arròs es cou en aigua amb sal -millor en brou de peix- durant 15 minuts. Les cebes es tallen en cercles no massa fins.

En una font de forn o cassola de fang untada amb oli es col·loca la meitat de l'arròs, ja cuit, de manera que cobreixi el fons.

A continuació, es disposa el bacallà, sobre ell les cebes, la salsa de tomàquet i, finalment, la resta de l'arròs. Es ruixa amb una cullerada d'oli, s'empolvora amb pa ratllat i s'introdueix en el forn durant 15 minuts. Se serveix en la mateixa font, adornat amb ous cuits i, si es vol, també amb tires de pebrot.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...