Albergínies farcides amb carn

0 vots
Albergínies farcides amb carn

Les albergínies farcides de carn són molt corrents a les cases mallorquines i menorquines com a plat de festa.

INGREDIENTS:

  • 4 albergínies mitjanes, 1 ceba, 2 tomàquets, 3 o 4 grans d’all, 400 grams de carn picada, Galeta d’Inca capolada, o pa, ratllat, o farina de galeta, Un ou, Llet (opcional), Oli, Sal, Un manat de julivert.

Partiu les albergínies pel llarg, sense pelar-les; feu unes incisions a la carn amb la punta del ganivet. Saleu-les i poseu-les en remull una mitja hora, si voleu amb un pols de sal. Escorreu-les bé.


Podeu seguir, a continuació, dos procediments: Fregiu-les en oli abundant, fins que siguin rosses, i feu-les escórrer; o bé bulliu-les uns minuts, i també deixeu-les escórrer bé.

Un cop fredes, mig buideu-les amb una cullera, procurant de no trencar-les o foradar-les. Piqueu aquesta polpa que n’heu extret, tot guardant-la.

Poseu una cassola a foc mitjà amb l’oli i la ceba ratllada; un cop rossa, tireu-hi la carn picada, amanida amb sal i pebre. Si n’hi poseu, tireu-hi el tomàquet, ratllat i sense llavors, així com els alls, pelats i trinxats (es pot guardar el tomàquet per fer una salsa d’acompanyament). Sofregiu durant uns 15 minuts i tireu-hi farina i llet, sense deixar de remenar. Afegiu- hi, opcionalment, pa ratllat o galeta d’Inca, barregeu-ho amb la carn, banyeu-ho, si convé, amb més llet (si n’hi poseu) i deixeu-hi fer la xup-xup fins que la carn sigui cuita, posant-hi també la carn d’albergínia que havíeu guardat, així com el julivert picat. Ja fora del foc, mescleu-hi l’ou, en cru. Poseu-ho a punt de sal i pebre.

Farciu amb aquesta pasta les albergínies, escampeu-hi galeta d’Inca capolada (o pa ratllat), poseu-les al forn prèviament escalfat (a 200º) en una plata untada amb llard o oli (en podeu passar una mica damunt de la galeta capolada fi que no es cremi), fins que siguin daurades. Serviu-les tot seguit..

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...