Llom de xai cuinat a baixa temperatura

0 vots
Llom de xai cuinat a baixa temperatura

Una proposta per quedar bé

INGREDIENTS:

  • Ingredients: Llom de xai. 400 g.
  • Cargols. 400 g.
  • Raïm blanc pelat. 125 g.
  • Rovellons. 200 g.
  • Salsa de trufes. 125 g.
  • Làmines de trufa. 8 unitats.
  • PER 
  • ALS 
  • CARGOLS: Aigua. 2 litres. Api. 1 fulla. Ceba tendra. 1 peça. Pastanaga. 1 peça. Vi blanc. 1 dl. Sal. Al gust.
  • PER 
  • A 
  • LA 
  • SALSA: Salsa demi-glacé. 2 dl. Brou de carn. 2 dl. Ceba picada. 50 grams. All picat. 3 grans. Oli d’oliva. 1 dl. Mantega. 1 dau. Fines herbes. Al gust. Trufa Melanosporum. 1 peça.

Tallem el llom de xai en dues porcions, les salpebrem i les fem coure en una bossa tancada al buit amb aigua a 650º durant 16 minuts. Tot seguit, ho saltem en una paella antiadherent i ho escalopem. Buidem els cargols, traient-los la tripa, i els saltem amb els raïms, els rovellons, la sal, el pebre i un rajolí de vermut negre. Els cargols els haurem de netejar abans. Els escaldem dos cops per tal que perdin la baba i, després, els fem bullir durant 25 minuts amb la resta d’ingredients de la recepta. Per a la salsa, primer ofeguem l’all i la ceba amb l’oli. Hi afegim la salsa demi-glacé i el brou de carn deixant-ho reduir. Hi afegim les fines herbes. Ho coem durant 5 minuts i, després, cal passar-ho per un colador de malla fina. Finalment, hi afegim la trufa i ho lliguem amb un dau de mantega.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...