Masa per a pizza (italiana)

0 vots
Masa per a pizza (italiana)

Per regla general 1 i 1/2 tasses de farina ens dóna per fer una pizza d'escorça fina d'uns 40 cm de diàmetre. Si es vol una escorça més gruixuda llavors utilitzar dues tasses de farina (per la mateixa mida de 40 cm.). És una massa per a pizza casolana (secreta de la família)

INGREDIENTS:

  • 1 cullerada de llevat sec
  • 2 culleradetes de sucre
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 3 cullerades de mantega vegetal (substituïble per margarina)
  • 6-8 tasses de farina de blat
  • 2 culleradetes de sal fina
  • 2 ous
  • Mitja tassa de llet
  • Mitja tassa de 7-Up o soda
  • Aigua calenta, la que es necessiti, prou per aconseguir una textura tova i suau

Posar el llevat, sucre, oli d'oliva, mantega, llet, ous i 7-up en un bol i deixar reposar durant 5 minuts, fins que es dissolgui el llevat i el líquid es faci cremós.

En un bol gran afegir la farina, la sal i la barreja. Barrejar suaument la massa amb les mans o mesclador elèctric i afegir l'aigua calenta que necessiti fins aconseguir una suau textura.

Un cop preparada la massa, amb textura suau i uniforme, treure del bol i enrollaren forma d'una gran i llarga salsitxa i tallar en 4 rodanxes iguals.

Amassar aquestes i rodanxes en 4 boles la massa fins que estigui suau, elàstica i flexible. Això hauria de prendre al voltant de 5 a 8 minuts. Deixar la massa sobre una paella greixada i coberta amb un drap humit, i esperar fins que es dupliqui. L'augment pot portar de 2 a 3 hores.

Font: mis-recetas.org

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...