Ajvar

0 vots
Ajvar

L'Ajvar és un condiment típic dels Balcans, especialment de Macedònia i Sèrbia, i pot ser dolç, o, més comunment, picant.

INGREDIENTS:

  • 1 kg. de pebrots vermells (quedarà una mica més de mig quilo de carn després de rostits)
  • 750 g. d'albergínies (quedaran uns 400 g. de carn després de rostides)
  • 5 grans d'all.
  • 70 ml. de OOVE (oli d'oliva verge extra)
  • 10 ml. de vinagre de Xerès
  • 1/2 c/c (cullereta de cafè) de caiena mòlta
  • 1 c/c de sal

1. - Netejar els pebrots i les albergínies. Rostir sobre una graella o al forn (a 200 º) durant uns 45 a 50 minuts. Cal anar donant voltes perquè es vagi torrant la pell per tot arreu.

2. - Deixar refredar fins que es puguin manipular i retirar la pell.

3. - Col · locar la carn dels pebrots i les albergínies, juntament amb la resta d'ingredients, en el vas de la batedora, triturant fins a obtenir la textura desitjada. Es pot fer amb la Thermomix batent durant 1 minut a velocitat 6.

4. - Col · locar en un recipient hermètic per refredar i consumir. Es pot ficar en pots de conserva esterilitzats i conservar per al seu consum al llarg de tot l'hivern.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...