Xurros

0 vots
Xurros

Un postre típic d'any nou

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de farina
  • sucre
  • oli
  • sal

En un recipient es posa a bullir un litre d'aigua amb una cullerada d'oli i mitja culleradeta de sal, quan arrenqui el bull, s'afegeix la farina i es remena ràpid amb una cullera de fusta, perquè no es formin grumolls, fins a obtenir una massa fina, que es desprengui de les parets del recipient. D'aquesta manera es deixa coure durant dos minuts.
 
A continuació, s'aparta la cassola del foc i amb la massa-ja temperada-s'emplena la xurrera. En una paella amb oli abundant i molt calent es fregeixen els xurros, que es formen empenyent la massa a la xurrera i tallant-amb una tisora​​-del llarg desitjat. Quan estiguin daurats, s'escorren i es passen a una font, on s'empolvoren amb sucre i es serveixen calents. Si no es disposa d'xurrera poden fer-se amb una mànega pastissera de punta arrissada.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...