Beixamel

0 vots
Beixamel

La versió clàssica de la beixamel, és pot convertir en la salsa ideal dels teus plats

INGREDIENTS:

  • 50 g de mantega
  • 3 cullerades de farina de blat o farina de blat de mor
  • 300 ml de llet sencera o nata líquida (crema de llet)
  • Nou moscada
  • Pebre negre mòlt.

És una de les salses més utilitzades en cuina, ideal per fer canelons, croquetes, lasanya, pit omple Villaroy, musaka, rostits.

En aquesta ocasió farem la versió clàssica o francesa, partint d'una roux, afegint llet i especiant amb nou moscada i pebre negre mòlta.

- Per fer aquesta beixamel clàssica, vam començar preparant una Roux. Posem en un cassó a foc mitjà uns 50 g de mantega (no escalfem el cassó abans, perquè això faria que se'ns enganxi la roux). Quan la mantega s'hagi fos afegim 3 cullerades de farina i remenem bé. Deixem que es cuini aquesta Roux, sense parar de remenar, durant un parell de minuts fins que comenci a formar bombolles però sense que arribi a prendre un color torrat.

- Sense parar de remenar es va afegint la llet tèbia (calenta sense bullir) fins que agafi consistència i el gruix desitjat (si utilitzem unes varetes aquesta tasca serà més fàcil).

- Finalment aromatitzem amb la nou moscada, pebre negre mòlta i barregem bé.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...