Cámbrico

0 vots
Cámbrico

Una joia enològica

Hi ha vins que són curiositats, joies enològiques, que broten d’una terra mil·lenària, com la que dóna nom a aquest celler que prové del període cambrià, en el qual es van formar els sòls de granit i pissarra. Les seves millors vinyes es troben als vessants escarpats en un entorn meravellós del Parc Natural de la Serra de França, a Villanueva del Conde, a la província de Salamanca. Aquest celler només treballa amb les varietats de raïm que es cultiven a la zona des de temps immemorials. Un treball de recerca que ha pogut rescatar raïms quasi extingits com la Calabrés, la Rufete i l’aragonès. Per preservar l’entorn de les 10 hectàrees, practiquen una agricultura ecològica, i llauren els durs pendents encara amb cavalls. Tenen uns rendiments molt baixos i només treuen dos o tres brots de raïm per cep, per poder obtenir les 2.592 ampolles d’un vi de gran personalitat. Cámbrico és elaborat amb raïm aragonès, com diuen en aquesta zona, a la tempranillo. D’un color rubí intens, net i atractiu. Complexitat aromàtica, fruites vermelles i negres, flors, espècies. Molt estructurat, amb fins tanins rodons que ens prolonga la sensació ràpida. Simplement meravellós.

 

DO: Protegida de Salamanca
Preu: de 40 a 45 euros
 

 

Pilar Garcia.
Sommelier del restaurant Las Vegas

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...