Alonso del Yerro 2009

0 vots
Alonso del Yerro 2009

Aquest és un vi que no podem deixar de conèixer de la zona més privilegiada de la Ribera del Duero, la de Roa a Anguix. Fruit de la il·lusió del matrimoni Javier Alonso i Maria del Yerro per apostar per questa zona per les seves qualitats geoclimàtiques. Amb l’estímul de voler fer grans vins van contractar un dels millors consultors vinícoles del món, Stéphanne Derenoncourt. Expert en terroirs i gran enòleg, estudia els sòls i les arrels i divideix el terreny en 26 parcel·les que verema i microvinifica separadament. D’aquesta exigència i meticulositat ha produït aquesta anyada 2009 plena, amb

El vi presenta unes aromes de fruita vermella concentrada, regalèssia, espècies i un toc de cacau melós al final. Omple la boca, és llaminer, amb bona acidesa i un taní madur. Un vi que fa enyorar els perfils de la Ribera del Duero més autèntics. No cal obrir l’ampolla abans. Estudis recents indiquen que hi ha poca aireig al coll de l’ampolla tot i obrir-la dues hores abans. L’oxigen dissolt en el vi es mesura amb un oxigenometre i el resultat s’expressa en ppm (part per milió), o sigui, fraccions diminutes d’oxigen fusionades amb el vi. En una ampolla acabada d’obrir és d’1,56 ppm i  al cap de dues hores, d’1,58 ppm. No hi ha cap nas al món capaç de trobar aquesta diferència.

DO: Ribera del Duero
Preu: de 18 a 22 euro

Frima de text: Pilar Garcia sommelier del restaurant Las Vegas de Manresa

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...