Què hi fa Delfí Geli a Mendizorrotza?

El president del Girona apareix en un dels murals que adornen l'estadi de l'Alabès

En la seva etapa com a jugador, va ser un dels protagonistes en la final de la Copa de la UEFA 2000/01

Geli, a dalt a la dreta en el mural de l'onze de la final de la Copa de la UEFA.

Geli, a dalt a la dreta en el mural de l'onze de la final de la Copa de la UEFA.

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Les coses de la vida. Divendres el Girona visitarà el camp de l'Alabès convertit matemàticament en equip de Champions, després d'aconseguir en l'última jornada una remuntada de somni contra el Barça (4-2). A Mendizorrotza, fa 23 anys, un gironí va escriure el primer capítol del club basc en competició europea i el seu nom ha quedat marcat per sempre més a la història de l'entitat centenària de Vitòria-Gasteiz. Es tracta de Delfí Geli.

El president blanc-i-vermell va formar part de l'onze titular que va presentar Mané en la final de la Copa de la UEFA 2000/01 a Dortmund davant el Liverpool (5-4). Malgrat que el desenllaç va ser d'allò més cruel, amb un autogol de l'exjugador nascut a Salt en el minut 116 de la pròrroga per atorgar el títol als anglesos, aquell partit serà recordat pel dia que l'Alabès, un equip modest d'una petita capital, va estar a punt de tocar la glòria.

És per això que Geli apareix en un dels murals més emblemàtics que adornen les portes principals de l'estadi de Mendizorrotza amb l'onze inicial de la llegendària final de la Copa de la UEFA. Eggen, Herrera, Jordi Cruyff, Desio, Téllez, Geli, Astudillo, Karmona, Javi Moreno, Tomic i Cosmin Contra van ser els protagonistes que el 16 de maig de 2001 van saltar al terreny de joc del BVB Stadion Dormund vestint aquella samarreta (que recorda a la de Boca Juniors). Tots ells han quedat il·lustrats a la memòria de l'Alabès. El grup d'animació Iraultza 1921 va ser l'encarregat de pintar els grafitis de la la façana del camp l'any 2014.