Girona arranjarà el terra del Mercat del Lleó que té 23 punts degradats

L’Ajuntament actuarà al paviment de l’equipament per millorar la «seguretat» dels clients

L’activitat comercial i els productes de neteja abrasius han erosionat progessivament la superfície

Un dels punts  amb el paviment del Mercat del Lleó degradat.

Un dels punts amb el paviment del Mercat del Lleó degradat. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona preveu millorar el paviment de l’interior de l’edifici del Mercat del Lleó que està degradat pel pas del temps. Segons apareix en un informe, les zones afectades s’estimen en aproximadament 23 punts identificats, els quals presenten «un major desgast i erosió de la superfície». S’explica però, que serà necessari fer una inspecció completa del paviment existent per tal d’identificar-ne l’estat actual, les àrees de desgast i les necessitats específiques per a la millora.

La idea és que l’empresa adjudicatària en la rehabilitació i millora del paviment del Mercat del Lleó, amb l’objectiu de proporcionar una superfície segura, resistent que permeti "el correcte desenvolupament de l’activitat comercial, permeti les tasques de neteja de l’espai i sigui segura per les persones usuàries del mercat".

La causa

En aquest informe de l’àrea de Promoció Econòmica que encapçala la regidora Gemma Geis, es  considera que «les activitats comercials i els productes abrasius utilitzats diàriament per la desinfecció dels espais han contribuït a l’erosió progressiva del paviment interior del mercat, afectant-ne la seva integritat física, i comprometent-ne actualment, la seguretat de les persones usuàries».

Les actuacions per aconseguir reparar el paviment malmès s’estima en uns 4.500 euros. 

La solució serà la rehabilitació de les àrees danyades per millorar la superfície i garantir la durabilitat del terra.

Entre les accions hi haurà la diamantació de la superfície, l’aspiració de la pols residual, l’aplicació d’una capa de resina epoxi com a imprimació a corró, l’aplicació d’una capa de resina epoxi amb saturació de quars color amb llana dentada, l’escombrat i aspirat del quars sobrant i l’ aplicació d’una capa de segellat amb resina epoxi. L’any 2017 ja s’havia fet una actuació de reparació de paviment.

Subscriu-te per seguir llegint