Carlos Maldonado, toledà de 24 anys, ha passat de ser venedor ambulant d'embotits amb el seu pare a convertir-se en "un crac" de la cuina, en paraules de Ferran Adrià, gràcies al concurs "Masterchef", de la tercera edició s'ha proclamat guanyador.

Adrià va ser, al costat de Joan Roca i Andoni Luis Aduriz, jurat en la prova final del concurs i, en la deliberació per elegir el guanyador, que no va sortir al programa, va felicitar al concurs de talent culinari que produeix Shine Iberia i emet La 1 per haver descobert amb Carlos a "un crac de la cuina".

Els tres membres del jurat convidat, a més del conformat per Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz- van lloar especialment el seu lluç a baixa temperatura, i fins i tot li van demanar la recepta, que van qualificar com a pròpia d'un restaurant amb tres estrelles Michelin.

Va guanyar el títol de guanyador de "Masterchef 3", i amb ell un premi en metàl·lic de 100.000 euros, la publicació del seu propi llibre de receptes i un màster en Cuina Tècnica i Producte del Basque Culinary Center, la primera universitat culinària d'Espanya, amb la seva versió de l'entrepà de calamars, un lluç a baixa temperatura i torrija amb gelat de yuzu.

Humil, rialler, amb poca cultura gastronòmica -es va enfrontar a un plat d'angules i a un altre de percebes sense haver-los provat mai, i es va escandalitzar amb el preu de la carn wagyu-, no ha escatimat floretes a la jutge Samantha Vallejo-Nágera i a la presentadora Eva González, però ha aconseguit aprendre i evolucionar fins alçar-se com a campió d'aquesta tercera edició de "Masterchef.