Amb molts nervis, amb ganes d'aprendre, de participar i de veure fins a on poden arribar. Així s'han mostrat els petits aspirants que han participat avui en el procés de selecció per a la tercera edició de "MasterChef Junior".

Gairebé 6.000 aspirants, que són pràcticament el doble que en la passada edició, han assistit als "càstings" celebrats en diferents ciutats espanyoles com Barcelona, València, Bilbao, Màlaga i, finalment, avui a Madrid.

L'enrenou ha començat a les 10:00 del matí, amb una llarga cua de 70 nois, d'edats compreses entre els 8 i els 12 anys, que esperaven a la porta de l'hotel NH Madrid Ribera del Manzanares, juntament amb els seus familiars, molts nervis i un munt de carmanyoles amb els seus plats ja preparats, per pujar a la sala.

La prova a la qual s'han sotmès ha consistit en emplatar les seves creacions que portaven ja fetes de casa: alguns portaven des de les quatre o les cinc del matí aixecats per preparar la seva carta de presentació, uns altres ho tenien preparat des de la tarda anterior, segons han comentat alguns d'ells a Efe.

Plats com lluç al vapor de romaní, pollastre escabetxat amb patates fregides", secrets del bosc -pastissets de bolets- o tàrtar de salmó amb alvocat són algunes de les molt elaborades mostres del talent que avui s'han vist.

Llagostins arrebossats amb coco ratllat és el que ha triat Carolina Rodríguez, de 9 anys. És la seva primera prova i estava una mica nerviosa. La seva mare explica a Efe que la rebosteria també "se li dóna molt bé" i que superar aquesta prova serà "molt difícil", perquè hi ha "molt nivell".

El "càsting" durarà tot el dia, i la jornada serà "molt intensa" i "esgotadora", els ha comentat la directora Esther González, en el seu discurs de benvinguda.

Una edició que destaca de les anteriors per un "major coneixement" per part dels nens dels temes gastronòmics, "preparació i experiència", segons la direcció del programa.

"És difícil descriure un perfil, perquè a aquestes edats són molt homogenis, encara que després al programa trobes nens molt diferents", ha subratllat González.

"Són nens que demanen als seus pares com a premi, per treure bones notes o pels seus aniversaris, anar a un restaurant amb estrelles Michelin", recorda González. "Són autèntics seguidors i aficionats a les passades edicions del programa, que han descobert la seva vocació gràcies a ell", ha precisat.

Cuinen "cada vegada millor" i a edats més primerenques; hi ha nens de 8 anys que cuinen des dels 6 i parlen de cuina "com a adults", amb els termes i tecnicismes de la cultura gastronòmica, sosté la directora del "càsting".

Un fet que diu deixar "sorprès" a Hugo Escolies, un dels professionals que avui s'encarrega del tast dels plats dels aspirants.

Escolies posava exemples de com els nens utilitzen l'argot de l'ofici: "'He aromatitzat l'oli' o 'Ho he confitat set minuts' eren frases que he sentit a dir a una petita participant de València, i això està molt bé perquè, al final, d'això tracta la cultura gastronòmica", ha afegit.

Ara que està de moda la cuina, programes com "MasterChef Junior" han destapat una onada d'infants aficionats a la gastronomia, que volen o els agradaria triar aquest gremi com a carrera professional.

No és el cas de tots, però sí de molts nens, com el cas de Rodrigo Liras, d'11 anys, que li agradaria ser cuiner, zoòleg o còmic.

Altres jovenets han comentat a Efe que volen ser inventors, metges, astrofísics i tenir la cuina com una afició, però, en general, la il·lusió i ganes de participar a "MasterChef Junior" estan aquí, palpables en l'ambient.

També han comentat altres participants, que de majors els agradaria ser "un bon xef" i tenir un restaurant amb "tres estrelles Michelin".

D'aquesta prova sortiran els triats per a la següent etapa del programa, encara que tots els nens ja se senten guanyadors per haver arribat fins aquí.