Concerts a Girona

Bitty Mclean + Koers

0 vots
Bitty Mclean + Koers
Bitty Mclean + Koers

Black Music Festival 2018

Plaça del Vi, 1 17004 - Girona

Web oficial
9 de Març de 2018
A 13 € / T 18 €
Horari: 22:00

Amb el suport de Rise Up Associació Reggae Girona.

BITTY MCLEAN
Quan el cantant britànic d'ascendència jamaicana Bitty McLean va debutar discogràficament a principis dels noranta i va entrar alguns hits als top ten musicals del Regne Unit, molt pocs havien sentit parlar d'aquell xicot baixet de vint anys que col·laborava puntualment amb UB40. Ara, vint-i-cinc anys més tard, són molts els seguidors del lovers rock i del reggae que coneixen a aquest artista que vàrem descobrir amb les seves excel·lents versions de clàssics de Fats Domino o The Shirelles. I això ha succeït no solament perquè entrés a llistes comercials aquells dies o perquè actues al costat de noms com Simple Red o els ja citats UB40, sinó també perquè des de llavors s'ha dedicat a retre homenatge als sons més clàssics del reggae, el lovers rock o el rocksteady jamaicà dels anys daurats de Treasure Isle o a reverenciar a llegendes com The Skatalites, Desmond Dekker o Tommy McCook, donant-li un color més modern al seu so.

El seu treball es pot gaudir a discos com "Soul To Soul" (2003), "Made In Jamaica" (2007), "Movin On" (2009) -produït a Kingston al costat dels referencials Sly & Robbie-, "The Taxi Sessions" (2013) o el seu Ep "Heart, Mind & Soul" (2015), però no tenim cap dubte que la seva veu s'aprecia i emociona encara més en concert. Per això no hem deixat passar l'oportunitat que ens contagïi del seu amor per les arrels jamaicanes, actuant al nostre festival.

En aquesta ocasió anirà acompanyat per la Freedom Street Band, backing band catalana que reuneix a músics amb llarga trajectòria dins la música jamaicana. Han acompanyat a noms llegendaris com Alton Ellis, Derrick Morgan, Ken Boothe, Tipa Irie, Nereus Joseph, The Heptones, Dr Ring Ding, Al Capone, Winston Francis, i al mateix Bitty Mclean en diverses ocasions. Capaços d´interpretar des d'antics tempos ska, fins als més actuals ritmes de dancehall, els seus músics alberguen la força i la bellesa de la música jamaicana.

Pau Vidal; Saxo
Genís Bou Puig; Saxo
Pol Omedes; Trumpeta
Indra Vila; Bateria
Marius Alfambra; Guitarra
Ireneu Grosset Vallès; Teclats
Otger Ibars; Teclats
Ramon Vagué; Baix

KOERS
Eren molts els que esperaven el debut discogràfic de Koers, una de les bandes revelació del reggae del nostre territori i un dels noms que, sense dubte, s'han convertit en imprescindibles pels afeccionats al gènere. I aquest disc es titula "Unbroken", un treball cantat meitat en anglès i meitat en català, on la banda explora diferents gèneres jamaicans (del reggae al dancehall), afegint la rítmica de l'afrobeat o l'esperit del pop, dotant d'un aire molt actual i modern a la seva proposta.

A tot això li hem de sumar la càlida i expressiva veu de Kelly Isaiah, el cantant nigerià d'aquest grup de Lleida, que va arribar a la ciutat amb la seva família quan tenia dotze anys.

Escoltar en concert cançons com "Caminar per l'aire" o "Fins al final" al Black Music Festival i contagiar-nos del seu missatge positiu ens resultarà d'allò més senzill. I aquest és només el principi de Koers.

Sala La Mirona
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Isabelle Faust, violí & Alexander Melnikov, piano

Concerts

Isabelle Faust, violí & Alexander Melnikov, piano

Lloc: Festival Nits de Clàssica 2018 - Girona

Data: del 30 de Juny al 1 de Juliol de 2018

Museu d'Art Isabelle [llegir +]
Isabelle Faust & Friends

Concerts

Isabelle Faust & Friends

Lloc: Festival Nits de Clàssica 2018 - Girona

Data: 12 de Juliol de 2018

Museu d'Art Isabelle [llegir +]