Concerts a Girona

Bernat Padrosa

0 vots
Bernat Padrosa
Bernat Padrosa

Auditori Josep Viader

Pl. hospital, 6 17001 - Girona

Telèfon: 972 202 013
Web oficial
10 de Setembre de 2020
Horari: 20:00

Mompou, el músic poeta

A propòsit del 125è aniversari del naixement de Frederic Mompou (1893-1987), aquest recital proposa un viatge per l'estètica d'aquest compositor universal. A través de transcripcions inèdites de l'obra original per a guitarra de Mompou realitzades pel mateix Bernat Padrosa, ens endinsarem en els tres pilars que varen marcar la seva trajectòria vital i artística: l'estil impressionista, la cançó popular catalana i una profunda espiritualitat.

El programa està format per la Suite Compostelana, una de les poques obres que Mompou va escriure per guitarra (1972), dedicada al guitarrista Andrés Segovia. És un conjunt de sis moviments composats amb la intenció d'evocar l'essència de la ciutat de Santiago de Compostela on el mestre va impartir classes magistrals durant 14 anys. Aquesta suite combina estils musicals propis de l'harmonia moderna del segle XX amb melodies d'inspiració arcaica i tradicional. Impressions íntimes, una transcripció per a guitarra de vuit peces curtes a partir d'una selecció de peces compostes per piano, feta pel mateix Bernat Padrosa, en la que destaca la combinació de melodies i ritmes de gran dificultat interpretativa. El Cant dels Ocells (cançó i dansa), composta l'any 1972 i dedicada a Narciso Yepes, tant la cançó com la dansa estan inspirades en la cançó popularitzada per Pau Casals. I Cançons i danses, una col·lecció de 15 jocs de peces curtes escrites al llarg de 55 anys, de les quals tretze són per a piano, una per a guitarra i una per a orgue.

Bernat Padrosa. Al poc temps de començar els seus estudis de guitarra guanya el primer premi en el II Concurs Internacional de Guitarra de Zarautz. Figures de renom internacional com David Russell, Manuel Barrueco, Hopkinson Smith, Jordi Savall o Carles Trepat, entre d'altres, conformen el teló de fons del seu aprenentatge.

A l'edat de 21 anys, i sota el mestratge d'Àlex Garrobé, acaba els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, obtenint les màximes qualificacions. A partir d'aquest moment, desenvolupa una intensa activitat concertística i actua arreu d'Espanya i Europa. Destaquen els seus concerts a sales tant importants com l'Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana així com diverses gires de concerts organitzades per Joventuts Musicals de Espanya.

La crítica especialitzada li ha atorgat diversos premis entre els que destaquen el primer premi al VI concurs internacional Ciutat d'Elx, el primer premi, dins la modalitat de guitarra, en el IX Concurs Internacional de Músics de Catalunya i l'any 2011, el premi al millor català classificat en el Certamen Miquel Llobet de Barcelona 2011. D'un temps ençà s'ha especialitzat en la cerca musicològica de generar nous repertoris per a guitarra i empès per aquesta motivació ha transcrit la música de Frederic Mompou a la guitarra.

Programa

Impressions Íntimes

Lent

Dins la sombra d'una preocupació

Senzill i simple

Por en el bosc

La barca petita

Breçol

Ocell trist

Gitano

Mística i espiritualitat

Suite Compostelana

Cançó i dansa sobre dues cantigues del rei Alfons X

Preludi

Coral

Recitatiu

Cançons i danses populars catalanes

El cant dels ocells, cançó i dansa XIII

Cançó i Muñeira
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Orquestra de Girona

Concerts

Orquestra de Girona

Lloc: L'Auditori - Palau de Congressos de Girona - Girona

Data: 8 de Novembre de 2020

Seguint les instruccions per a [llegir +]
Miura– Roozeman – Varvara

Concerts

Miura– Roozeman – Varvara

Lloc: L'Auditori - Palau de Congressos de Girona - Girona

Data: 10 de Novembre de 2020

Seguint les instruccions per a [llegir +]