Concerts a Girona

Kepa Junera & Amics de 'Fok' · Estrena

0 vots
Kepa Junera & Amics de 'Fok' · Estrena
Kepa Junera & Amics de 'Fok' · Estrena

Auditori - Teatre Espai Ter

Carrer del Riu, 29 17257 - Torroella de Montgri

Telèfon: 972 755 003
Web oficial
29 de Desembre de 2017
15 € (Peu Pla i Graderia 2) 18 € (Graderia 1)
Horari: 21:00 - 23:00

L'Auditori Teatre Espai Ter, continua donant suport a la cultura popular i tradicional, coproduint el nou treball de Kepa Junkera, "FOK", un homenatge a la música popular i tradicional dels Paisos Catalans. És potser la producció més ambiciosa editada fins avui en el panorama del folk català. Al doble CD Fok (Satélite K, 2017), l'acordionista Kepa Junkera interpreta cançons, cants i tonades tradicionals amb més de 200 músics de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l'Alguer.

Aquest projecte serà presentant en forma de concert, en exclusiva, per primera vegada a l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, el dissabte 11 de novembre a les 21 h. El concert comptarà amb la participació d'una representació destacable d'artistes que han participat en el projecte: Jordi Molina i la Cobla Flama de Farners, Manu Sabaté, Gemma Humet, Amadeu Rosell, Guillem Ballaz, Ballaveu (duo Patri García i Xavier Rota), Txek (Tarragonako Txalaparta Eskola) i molts més...

"FOK" és un acostament ple de sentiments i emocions a una de les cultures més poderoses del Mediterrani. Amb el fil conductor de l'idioma català, Kepa Junkera s'endinsa en melodies i ritmes molt arrelats en les societats catalana, valenciana i balear. Un projecte amb arrels profundes del qual sorgeixen noves branques i flors úniques. Kepa ha treballat "FOK" des del respecte profund però també des de la llibertat creativa i l'emoció de sentir-se part de la cultura catalana a la qual s'endinsa amb passió.

Les trikitixas, panderetes, irrintzis, txalapartes es barregen amb els sons de tarotes, gralles, ximbombes, cordes, panderos quadrats, flabiols, gaites, tenores... Fok és el foc d'una cultura que omple de color les oïdes del món, foc purificador unit a l'anomenat "irrintzi", el crit ancestral. Fok és un treball innovador, crema de fustes que sonen a emocions llunyanes en el temps però que en les mans i el cor de Kepa ens resulten absolutament actuals.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats