Espectacles a Girona

Cavalleria rusticana / Pagliacci

2 vots
Cavalleria rusticana / Pagliacci
Cavalleria rusticana / Pagliacci

Teatre Municipal de Girona

Pl. del Vi, 1 17001 - Girona

Web oficial
25 de Maig de 2018
50 | 36 | 20 | 10 €
Horari: 20:30

Associació d'amics de l'Òpera de Sabadell

Una hora abans de l'òpera hi haurà una presentació al Saló de Descans que anirà a càrrec de Joan Manel Barceló (dels Amics de l'Òpera de Girona).

D'entre els nombrosos compositors que van conrear l'òpera verista el nom que més petjada va deixar fou el de Puccini, ja que era el més dotat de tots i en tots els sentits. Però el tret de sortida no el va donar ell, sinó uns altres col•legues: Pietro Mascagni i Ruggero Leoncavallo, amb sengles òperes curtes que la tradició ha emparellat perquè siguin representades, una darrera l'altra, en una mateixa vetllada. "Cavalleria rusticana", de Mascagni, fruit de la convocatòria d'un concurs, fou estrenada a Roma el 1890 i "Pagliacci", de Leoncavallo, a Milà el 1892. Totes dues òperes fugen dels fastuosos escenaris del romanticisme i ens posen al davant la lletjor de la vida quotidiana de la Itàlia més miserable, amb sengles crims passionals a Sicília i a Calàbria. Pura vida real. És més, Leoncavallo, més intel•lectual que Mascagni, fou també l'autor del llibret de "Pagliacci" i es pot considerar que el seu famosíssim 'Pròleg' és el manifest fundacional del verisme. Allà ho explica tot. Malauradament, tots dos autors, encara que van compondre moltes més òperes, mai més van repetir l'èxit d'aquestes dues obres primerenques i són recordats com qui diu només gràcies a elles.

Repartiment: Eugènia Montenegro, Enrique Ferrer, María Luisa Corbacho, Toni Marsol, Mariya Melnychyn, Montserrat Martí, César Cortés, Joan Garcia Gomà. Director d'orquestra: Santiago Serrate. Director del cor: Daniel Gil de Tejada. Director d'escena: Miquel Gorriz. Assistent d'escena: Anna Ponces. Escenografia: Jordi Galobart. Il.luminació: Nani Valls. Vestuari: AAOS. Cor Amics de l'Òpera de Sabadell. Orquestra Simfònica del Vallès. .
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Joan Puigdemont

Espectacles

Joan Puigdemont "Putxy"

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

Es tracta d'un artista gironí [llegir +]
Vetllada màgica

Espectacles

Vetllada màgica

Lloc: Biblioteca Carles Rahola - Girona

Data: 25 de Gener de 2019

Es tracta d'un artista gironí [llegir +]