Exposicions a Girona

La fi és el principi

0 vots
La fi és el principi
La fi és el principi

Museu Darder

Plaça dels Estudis, 2 17820 - Banyoles

Telèfon: 972 57 44 67
Web oficial
del 13 de Gener al 2 de Abril de 2017

Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica.

"La fi és el principi" és una exposició itinerant produïda per Arqueoxarxa que, per primera vegada presenta una síntesi de les pràctiques funeràries a la prehistòria, a partir de la mostra de més de 300 objectes de 20 museus catalans, entre els quals objectes de la col·lecció del Museu Arqueològic de Banyoles. Aquesta exposició vol ser una via d'aproximació al nostre passat a través de la rica cultura material que ha perviscut de la prehistòria a Catalunya: l'arqueologia de la mort.
El món de la mort ha servit per definir, i encara ara defineix, algunes de les cultures principals de la prehistòria del nostre país i, per tant, és clau per al seu estudi. Les pràctiques funeràries tenen un interès per sí mateixes, però també perquè són un mirall del món del vius i per tant reflecteixen temes tan diversos
com el canvi cultural, la relació dels nostres avantpassat amb el seu entorn, els contactes i intercanvis, les creences i el món simbòlic... I a través del passat, el coneixement de la nostra cultura en el present.

Inauguració de l'exposició el divendres 13 de gener a les 19:30 h
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Natura viva

Exposicions

Natura viva

Lloc: Museu Darder - Banyoles

Data: del 14 de Abril al 12 de Juny de 2018

Treballs artístics de l'Institut [llegir +]