Exposicions a Girona

Exposició i Presentació del catàleg 'Enric Ansesa'

0 vots
Exposició i Presentació del catàleg 'Enric Ansesa'
Exposició i Presentació del catàleg 'Enric Ansesa'

Casa de Cultura de Girona

Pl. hospital, 6 17002 - Girona

Telèfon: 972 202 013
Web oficial
17 de Desembre de 2020
Horari: 19:00

Aula A

Enric Ansesa (Girona, 1945) és un dels referents de l'art català contemporani. Amb una obra que el situa al marge de la majoria de companys de professió, aquest gironí de soca-rel va abraçar el negre i l'abstracció a mitjans dels anys setanta i no ha parat fins a convertir-los en senyal identitari del seu treball. Una trajectòria de més de cinc dècades al món de les arts que la producció en xarxa dels principals espais expositius de la nostra ciutat ha permès presentar de manera global.

Les diferents exposicions recullen el testimoniatge de la mostra que a primers d'any es presentava al centre de Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona on es va poder veure una primera gran retrospectiva de l'obra d'Ansesa. Sota el títol de Persistències, Can Framis va dedicar, del 10 de febrer al 26 de juliol de 2020, una excel·lent visió de conjunt de la seva singladura artística.

L'exposició ja ha arribat a Girona amplificada i reformulada pel mateix comissari i ànima d'aquest projecte, Toni Álvarez de Arana, el qual ha aconseguit travar un tàndem únic i completiu amb l'artista per explicar-ne, plegats, la seva vida i obra. Una proposta que ha implicat a diferents centres – el Bòlit. Centre d'Art Contemporani, el Museu d'Art, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i el Museu d'Història de Girona – i diferents administracions, en una suma d'esforços i recursos inèdita fins el moment. El resultat és un fil expositiu que permet passejar per diferents llocs i moments i copsar la complexitat d'una obra i d'una trajectòria de més de seixanta anys i que alhora remarca la vitalitat creativa de l'artista.

Sota un mateix disseny i comissariat, que ajuda a donar unitat a cada mostra, també s'ha treballat en la producció d'un catàleg conjunt quees presenta amb la inauguració de la mostra aquí a la Casa de Cultura de Girona. En el llibre s'hi recullen, a banda de la catalogació de les obres, diverses visions i comentaris d'especialistes com Gloria Bosch, Lluïsa Faxedas, Narcís Selles o Quim Nadal, que ajuden a situar Ansesa en el panorama de l'art català, però també en la vida cultural de la seva ciutat. Una ciutat de la qual no n'ha marxat mai, i en la qual retorna ara als escenaris expositius per trencar amb tòpic de no poder ser profeta en terra pròpia.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Bardenas Reales

Exposicions

Bardenas Reales

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
Joan Maragall, el poeta extasiat

Exposicions

Joan Maragall, el poeta extasiat

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]