Exposicions a Girona

Enric Ansesa. Persistències

0 vots
Enric Ansesa. Persistències
Enric Ansesa. Persistències

Casa de Cultura de Girona

Pl. hospital, 6 17002 - Girona

Telèfon: 972 202 013
Web oficial
del 18 de Desembre de 2020 al 20 de Febrer de 2021
Horari: De dimarts a divendres d' 11 a 20 h i dissabtes d'11 a 18 h

Sales d'exposicions (planta baixa)

Parlar d'Enric Ansesa (1945) a Girona és parlar d'un dels referents artístics dels darrers quaranta anys a casa nostra. Quan es parla d'art contemporani a Girona el seu nom sempre és present, l'Ansesa i el seu negre.

Un treball absolutament personal que l'ha situat al marge de la majoria d'artistes, i que fa que les seves obres siguin fàcilment identificables per l'espectador quan es planta al davant d'una d'elles. Però ja són més de cinquanta anys de feina, gairebé d'investigació, sovint silenciosa, i és per aquest motiu que la Casa de Cultura de Girona juntament amb el Bòlit, el Museu d'Art de Girona i el Museu d'Història de la Ciutat s'uneixen per mostrar tots aquests anys de creació artística d'Enric Ansesa.

Persistències és la mostra que es podrà visitar a la Casa de Cultura, Fets, al Bòlit, Camins al Museu d'Art i Senyals al Museu d'Història. Totes les mostres són comissariades per Toni Álvarez de Arana.

L'exposició de la Casa de Cultura mostra l'evolució dels treballs d'un dels artistes més destacats de l'art abstracte actual. La mostra, que reuneix peces dels gairebé cinquanta anys de trajectòria de l'artista, incideix en els aspectes més iconogràfics d'una obra que, des de mitjans dels anys setanta fins a dia d'avui, ha tingut un comú denominador: el color negre. La dualitat que conforma aquest color / no color la trobem present a la seva producció com a foscor i llum, sobrietat i sentiment, matèria i dibuix, i es converteix en el seu principal referent estètic.

També els punts, les cal·ligrafies, les sutures o les creus formen una iconografia que serà recurrent al llarg de tota la mostra. Aquesta simbologia persisteix en un mateix concepte estètic i teòric, una noció que dona títol a l'exposició i que esdevé una declaració d'intencions d'un artista definit en el seu moment pel crític d'art i historiador Francesc Miralles com "un conceptual que pinta".
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Bardenas Reales

Exposicions

Bardenas Reales

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]
Joan Maragall, el poeta extasiat

Exposicions

Joan Maragall, el poeta extasiat

Lloc: Centro Cultural La Mercè - Girona

Data: Tot l'any

L'exposició mostra una cronologia [llegir +]