Exposicions a Girona

Encara hi ha algú al bosc: la instal·lació fotogràfica

0 vots
Encara hi ha algú al bosc: la instal·lació fotogràfica
Encara hi ha algú al bosc: la instal·lació fotogràfica

Teatre Principal d'Olot

Carrer de l'Escultor Miquel Blay, 5 17800 - Olot

Web oficial
del 2 al 10 de Març de 2021
Gratuït

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A LA CARBONERA I PECES DE GRAN FORMAT A LA PLAÇA DE L'U D'OCTUBRE

Aquesta mostra fotogràfica, que forma part del projecte Cultura i Conflicte, que dona veu a les dones que van ser violades durant la Guerra de Bòsnia i Hercegovina, parteix de les dues realitats generacionals: la de les dones víctimes directes de tortures i violacions, i la dels fills i filles nascuts d'aquests embarassos forçats, els quals, en la majoria dels casos, van ser abandonats o donats en adopció́. Els anomenats "nens invisibles" són avui homes i dones joves, amb ganes de mirar al futur i de fer saber a les seves mares biològiques que les estimen per sobre de qualsevol circumstància.

Totes les supervivents que protagonitzen aquest projecte han estat víctimes de la guerra i de la pau, perquè encara avui pateixen l'oblit institucional i l'estigma social, a més de les conseqüències físiques i psicològiques. Però no tot és foscor. N'hi ha que han deixat de tenir por i segueixen portant els criminals de guerra davant la justícia. I els fills i filles nascuts fruit de les violacions, que ara tenen vint-i-cinc anys, ja no són la llavor de l'odi que pretenien plantar els agressors, sinó una mostra de com l'amor i la capacitat de superació poden vèncer la barbàrie.

El plantejament de l'espai expositiu inclou no només les imatges d'aquests protagonistes, sinó que convida el visitant a submergir-se en una instal·lació que fa reviure elements de la seva vida quotidiana durant i després de la guerra.

Espai: La Carbonera
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Exposicions

Museu Comarcal de la Garrotxa

Lloc: Museu Comarcal de la Garrotxa - Olot

Data: Tot l'any

El Museu dels Sants es troba ubicat [llegir +]

Exposicions

Museu dels Sants

Lloc: Museu dels Sants - Olot

Data: Tot l'any

El Museu dels Sants es troba ubicat [llegir +]