Projeccions Cine a Girona

Advocate

0 vots
Advocate
Advocate

Auditori de l'Ateneu

Plaça Major, 40 17820 - Banyoles

Telèfon: 972 57 60 49
Web oficial
4 de Febrer de 2021
3 € taquilla
Horari: 20:30

Rechael Leah Jones i Phillipe Bellaiche. Israel, Canadà i Suïssa (2019) 108 min. VO en Hebreu, àrab i anglès subtitulada en català.

Direcció: Rachel Leah Jones i Phillipe Bellaiche Distribució: DocBarcelona Distribution. Música: Robert Marcel Lepage. So: Yuval Bar-on, Rachel Leah Jones. Coproducció: Close Up Films, Filmption Internacional, Home Made Docs. Edició: Yael Bitton

Jueva i advocada, Lea Tsemel és un terratrèmol de l'advocacia a Israel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, es considera una 'optimista dona enfadada'. Sense pels a la llengua, accepta representar acusats palestins hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defeses de dos casos concrets, el d'Ahmad, un nen de 13 anys, acusat de participar en un apunyalament d'un noi israelià i el de Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d'un intent frustrat d'atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades intentant canviar i fer entendre a l'opinió pública que l'estat d'ocupació i la repressió que pateixen els palestins per part del govern d'Israel, són també culpables d'aquesta violència.

Defensora dels drets humans, afirma que els israelians són còmplices i que no tenen cap dret a dir als palestins com han de lluitar… Una història indispensable on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: "Hauríeu d'intentar entendre'm, perquè soc el futur".
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Terra de Telers

Projeccions Cine

Terra de Telers

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 25 de Març de 2021

Documental del Mes Dir: [llegir +]
The Letter

Projeccions Cine

The Letter

Lloc: Auditori de l'Ateneu - Banyoles

Data: 11 de Març de 2021

Documental del Mes Dir: [llegir +]