Teatre a Girona

Aigua brollant d'una pedra negra

0 vots
Aigua brollant d'una pedra negra
Aigua brollant d'una pedra negra

Ateneu

Plaça de l'Estatut, s/n 17460 - Celrà

Telèfon: 972 493 026
Web oficial
13 de Desembre de 2020
Horari: 19:00

Sònia Sánchez i Agustí Fernández

Aigua brollant d'una pedra negra, és la continuïtat del treball creatiu de la balladora Sònia Sánchez i la trobada amb la genialitat del pianista Agustí Fernández. A "Aigua brollant d'una pedra negra" se sotmet la creació a la longevitat, donant-li el temps que necessita per ser i així donar-li relleu i autenticitat en cada posada en escena.
Els pactes entre aquests artistes, la improvisació, l'esquema i la consciència fan d'aquesta obra una peça viva, lliure d'existir, envoltada de sons naturals amb aigua brollant d'una pedra negra, o en el silenci sepulcral d'un teatre, fosc i brillant.
"Aigua brollant d'una pedra negra" neix i mor en el mateix instant en què existeix a l'espai, com en un camí infinit.
Arribem al vessant de l'arbre solitari, escoltem el silenci, els cossos que habitem són ara vessant, vent, arbre solitari i freguem el silenci per a ser.
La pell, els ossos es converteixen en sons, moviments, poesía de la trobada.
Les tecles mouen els braços i deixen veure l'ombra.
Omplim els cossos amb el parrup de les cordes i l'aroma de l'espai

Fitxa artística:
Durada: 50 minuts
Peça d'improvisació lliure

Agustí Fernández - Piano
És un dels exploradors més importants de la música avantguardista a Espanya, combinant en un estil únic i poderós un ampli coneixement del piano clàssic del segle XX amb la improvisació (The Village Voice, Nova York). Va néixer a Palma el 1954, amb una carrera perfectament assentada i una merescuda reputació internacional, és un dels músics espanyols de major projecció internacional i una referència mundial en el món de la música improvisada. Fernández ha treballat i treballa amb les grans personalitats del món de la improvisació musical com són Peter Kowald, Derek Bailey, Laurence D. "Butch" Morris, Evan Parker, Barry Guy,
Mats Gustafsson, Joel Ryan, Joe Morris, Nate Wooley i Peter Evans entre molts altres. És membre de The London Jazz Composers Orchestra, Mats Gustafsson NU Ensemble, Evan Parker Electro-*acoustic Ensemble, Barry Guy New Orchestra i The Blue Shroud Band. Fins avui (2018) ha participat en més de 150 CDs.

Sònia Sánchez - ball-
Balladora des del flamenc i la dansa japonesa body weather, s'inclina pels laboratoris del so improvisat a través del cos, sent l'espai ballat i el cos en
moviment amb el so el fonamental de les seves recerques. Va començar les seves recerques entre l'actitud del ritme flamenc i la velocitat orgànica del body weather l'any 2001. En 2004 s'afegeix al seu camí empíric la música lliure i des de llavors es dedica cada dia a explorar tots aquests mons horitzons. En 2014 crea la peça Le Ça, coproduïda per Mercat dels Flors i Rencontreschorégraphiques, girant també amb peces com El plec, SAI el somni de la papallona, Racons i clars de boscos, La Mirada3.0. Durant 5 anys el Mercat de les Flors va oferir recursos per a continuar desenvolupant la seva carrera professional creativa. En aquests
moments treballa amb músics del panorama de música lliure de Barcelona, Europa i el Japó, com el pianista Agustí Fernández, el guitarrista Nuno Rebelo. Es va titular en 1992 com a professora de dansa espanyola. A partir de llavors les seves recerques, des del flamenc, el body weather, les sonoritats i la narració en el seu ball, la porten a impartir tallers a Ciutat de Mèxic, Seül, Chicago, entre altres. Continua treballant des de les terres del Montseny amb ganes de continuar transmetent allò que va descobrint.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

Polzet

Teatre

Polzet

Lloc: Ateneu - Celrà

Data: 14 de Març de 2021

LA GÀRGOLA PRODUCCIONS [llegir +]
Ferides

Teatre

Ferides

Lloc: Ateneu - Celrà

Data: 20 de Març de 2021

LA GÀRGOLA PRODUCCIONS [llegir +]