Teatre a Girona

Rey Lear

0 vots
Rey Lear
Rey Lear

Teatre Municipal el Jardí

Pl. Josep Plà, s/n 17600 - Figueres

Telèfon: 972 50 19 11
Web oficial
12 de Octubre de 2019
Horari: 21:00

De William Shakespeare _ Atalaya TNT

A partir d'un conte popular incorporat en la història antiga d'Anglaterra des del segle xii, Rei Lear narra les cròniques del vell Lear, qui va voler conèixer el grau d'afecte de les seves tres filles per designar com a successora la que més l'estimés. Dues es van desfer en afalacs, i la menor li va contestar que l'estimava com a pare, i res més. Aquesta resposta va semblar poc al rei, qui va decidir castigar-la. El resultat és una experiència d'extrem dolor, bogeria i destrucció expressada cruament i sense reserves.

Rey Lear és el segon muntatge shakesperià i el 24è d'Atalaya. No tracta de situar l'acció en cap època, perquè estem davant d'un text universal en el temps i en l'espai: les passions i els instints humans no han canviat en els últims 4.000 anys.

El Shakespeare amb més maduresa, però també amb més sensibilitat social i humanisme, és, sens dubte, d'una tremenda modernitat.

Espectacle més guardonat als Premios Lorca del Teatro Andaluz (sis premis) i també el més nominat als Premios Max 2019, en un total de vuit categories. Atalaya va rebre el Premio Nacional de Teatro 2008 i avui és la companyia més valorada pels barems de l'INAEM del Ministeri de Cultura.

Interpretació: Carmen Gallardo, Joaquín Galán, María Sanz, Raúl Vera, Elena Aliaga, Silvia Garzón, Lidia Mauduit, José Ángel Moreno i Javi Domínguez | Autoria: William Shakespeare | Direcció i dramatúrgia Ricardo Iniesta | Producció: Atalaya TNT.

Durada: 1 h 45 min, aprox.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook