Teatre a Girona

El Florido Pensil Niñas

0 vots
El Florido Pensil Niñas
El Florido Pensil Niñas

Teatre de Lloret

Parc de Can Saragossa, s/n 17310 - Lloret de Mar

Web oficial
13 de Octubre de 2017
16 €
Horari: 21:00

Tanttaka Teatroa

Sinopsi:

Quan només existien dos tipus de dones.

Amb un ritme trepidant torna El Florido Pensil. Niñas és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l'absurda i poc lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de la postguerra. L'escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant. I aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat propi de l'edat Mitjana i portar-lo al límit de les seves conseqüències.

La dona va ser el principal objectiu de l'empresa moralitzadora ja que estava naturalment destinada pel matrimoni i per a les tasques de la llar. La seva carrera professional havia de ser, formar una família i tenir fills. I en això es posaven d'acord pràcticament tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les novel·les roses, les cupletistes, i fins i tot les professores de gimnàsia.

En tots els escenaris d'aquesta obra es veurà reflectida, a vegades de forma clara i a vegades de forma molt recargolada, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

Idioma: castellà

Espectacle inclòs en el Programa Platea del Ministeri de Cultura

Fitxa artística:
Autor: Andrés Sopeña
Adaptació: Kike Díaz de Rada
Direcció: Fernando Bernués i Mireia Gabilondo
Repartiment: Loli Astoreka, Gurutze Beitia, Teresa Calo, Gemma Martínez i Itziar Lazkano.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook