Teatre a Girona

Infanticida amb Neus Pàmies

0 vots
Infanticida amb Neus Pàmies
Infanticida amb Neus Pàmies

Teatre de Lloret

Parc de Can Saragossa, s/n 17310 - Lloret de Mar

Web oficial
12 de Març de 2021
Horari: 20:00

Espectacle inclòs en els actes de celebració del 8 DE MARÇ - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Infanticida és un crit en forma de cançó. Una òpera electrònica. És una necessitat de trobar en la música una visió contemporània de l'obra teatral de Víctor Català.

SINOPSI:

La Nela acaba de cometre un crim. Es troba sola en una comissaria freda on ha d'explicar què ha passat i perquè ha passat. La reconstrucció dels fets es barreja amb el seu món interior i ella mateixa repassa els detalls de la seva història en un intent de reviure-la, d'agafar-la perquè no s'escapi, d'entendre què ha passat. Infanticida és el crit d'una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un entorn desolador i opressor. Una dona que lluita fins que el seu món s'enfonsa. Una dona valenta que s'enfronta a tot allò que l'envolta per l'anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia.

La infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura, perquè era un text incòmode que qüestionava uns dogmes preestablerts sobre la funció de la dona en la societat. Caterina Albert o Víctor Català (el seu nom de ploma) va trencar amb un mite irreductible fins al moment: l'instint maternal. Una autora excepcional, exponent del modernisme literari català, i considerada també la primera novel·lista feminista de la literatura catalana.

FITXA ARTÍSTICA:

Autoria: Caterina Albert (Víctor Català) / Composició musical: Clara Peya / Adaptació i dramatúrgia: Marc Rosich / Direcció escènica: Marc Angelet / Interpretació i producció: Neus Pàmies / Interpretació i disseny sonor d'electrònica: Gerard Marsal / Escenografia: Laura Clos "Closca" i Felipe Cifuentes / Vestuari: Marta Rafa / Fotografia: Albert Rué

Trobada amb la compania en finalitzar la funció organitzada per l'Aurora.

Amb el suport de l'Associació de Dones L'Aurora.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats

La Mascarada

Teatre

La Mascarada

Lloc: Teatre de Lloret - Lloret de Mar

Data: 15 de Maig de 2021

En el teatre hi ha fracassos, aventures, [llegir +]
El mètode Grönholm

Teatre

El mètode Grönholm

Lloc: Teatre de Lloret - Lloret de Mar

Data: 9 de Maig de 2021

En el teatre hi ha fracassos, aventures, [llegir +]