Xerrades i Conferències a Girona

'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Ciènc

0 vots
'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Ciència
'Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos', a Els Grans Interrogants de la Ciència

Casal Marià

Francesc Bolòs, s/n 17800 - Olot

Web oficial
19 de Maig de 2017
Gratuït
Horari: 19:00

El doctor en biologia Esteve Llop, guanyador de la beca Oriol de Bolòs 2010, pronunciarà la xerrada "Qui ens pot assessorar sobre l'estat dels boscos?".

Els boscos, com qualsevol ecosistema, evolucionen amb el temps. El procés està directament lligat a les condicions ambientals que els afecten. Poder avaluar aquests canvis requereix eines molt sensibles que tant responguin a canvis favorables com desfavorables. Els bioindicadors són organismes útils per ser aplicats en l'avaluació de l'estat ecològic de les masses forestals. D'entre aquests, els líquens, el resultat de la simbiosi entre un fong i un alga, han demostrat ser un dels indicadors més sensibles i útils a l'hora de fer seguiments exhaustius en l'evolució de diferents ecosistemes, sobretot de boscos. Canvis en la composició de les comunitats liquèniques aporten dades de les condicions que afecten els boscos, ja siguin degudes a pertorbacions o bé a processos naturals de maduresa.

La conferència s'inclou dins el cicle dels Grans Interrogants de la Ciència, que vol posar a l'abast de tothom els temes científics d'actualitat
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Altres actes relacionats