Notícies | Críticas de Cine

Cinema. Crítiques

Green Book

08-02-2019 11:38
0 vots
Green Book

Green Book

País: Estats Units. 2019. Color. 130 minuts. Títol original: «Green Book». Direcció: Peter Farrelly. Guió: Brian Hayes Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga. Intèrprets: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Iqbal Theba, Ricky Muse,. C Girona (Albèniz Centre, Ocine), Salt, Blanes, Figueres, Olot, Platja d'Aro i Roses.

Hi ha un tipus de pel·lícula que, malgrat no deixar de tenir una estructura i una dramatúrgia de manual, t'acaba guanyant per la seva franquesa i, sobretot, per la seva capacitat de generar emocions. Aquest seria el cas de Green Book, un film que explica una història tan senzilla com efectiva, i que al final, gràcies a un guió de ferro i unes excel·lents interpretacions, aconsegueix sobresortir de la mitjana.

El primer que en crida l'atenció és la denominació d'origen: que un dels germans Farrelly firmi una comèdia dramàtica tan subtil i amb tanta atenció al detall no deixa de sorprendre, i més tenint en compte que el punt de partida (l'amistat que es forja entre un prestigiós pianista negre i el seu xofer italoamericà durant una gira per l'Amèrica rural i, per tant, més racista dels anys 60) hauria pogut donar peu a un festival lacrimogen si hagués caigut en males mans.
Green Book potser no transcendirà mai el seu propi gènere, i ni tan sols arriba a aportar grans novetats respecte a les seves denúncies, però és innegablement funcional com a retrat de personatges i com a comèdia costumista. Ho aconsegueix mitjançant els diàlegs, molt ben escrits i plens de contrastos impagables (el gag a costa de la portada d'un dels discs del pianista és memorable); amb la recreació d'època, que té la suficient pulsió emocional com per resultar creïble i permet una sèrie d'apunts prou corrosius sobre la vigència de determinats prejudicis; i amb una claredat expositiva inapel·lable, ja que es tracta d'un film que mai no amaga el que és. Diverteix, emociona i té moments brillants, i aposta per algunes solucions narratives (com la que té a veure amb la sexualitat d'un dels personatges) fins i tot brillants pel que tenen d'austeres i mancades d'artifici. Però, dèiem, el que acaba elevant Green Book és, sense cap dubte, la seva parella protagonista: Mahershala Ali torna a demostrar que és un dels actors amb més registres de la seva generació, mentre que Viggo Mortensen hi ofereix directament la millor interpretació de la seva carrera.

Consulta la cartellera

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Holmes & Watson
Holmes & Watson
Holmes & Watson
Holmes & Watson
Holmes & Watson

Holmes & Watson

Es comet un assassinat a Buckingham Palace, i Sherlock Holmes i el seu [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Teatre Comtal - Ripoll
CINC. Cinema infantil en català. "La increïble història de la pera gegant"
Deixa el teu comentari
Curs de Cinema Responsable d'algunes de les pel·lícules més reeixides i