Notícies | Críticas de Cine

Cinema. Crítiques

Jojo Rabbit

24-01-2020 11:57
0 vots

Assumint que es tracta de l'adaptació d'una novel·la que podia servir o no de guia formal, Jojo Rabbit és el paradigma de pel·lícula que es podria haver fet de moltes maneres. La premissa, que bàsicament es redueix a la història d'un nen de l'Alemanya nazi que té Hitler com a amic imaginari i pren consciència de les seves atrocitats gràcies a una nena jueva, donava peu a una faula provocadora, a una sàtira política i també a un monument a la llàgrima fàcil. Podria haver estat una obra mestra i també un nyap, perquè el material es prestava a poques equidistàncies.

Segurament el principal defecte del film, que no acaba essent una cosa ni l'altra ni en to ni en qualitat, acaba essent la seva principal virtut. Es pot lamentar que Taika Waititi, un home perfectament capaç de desafiar les regles del joc, no hagi volgut anar a l'extrem i acabi controlant els danys de tan temerari punt de partida, però al mateix temps s'agraeix que hagi renunciat a la pirotècnia per no perjudicar un discurs molt necessari sobre la tolerància i el poder de la ficció per derrotar els monstres de la realitat. Jojo Rabbit no és una pel·lícula perfecta, però sí un molt notable conte intergeneracional que assoleix un equilibri gairebé prodigiós entre comèdia eixelebrada i drama de denúncia.

Guanya, per descomptat, la irreverència, que predomina a la primera meitat de metratge i que després treu el cap eventualment per recordar-nos el sentit final de la història, però tampoc convé menystenir el poder de suggestió dels seus elements més tràgics: sense entrar a revelar res, hi ha un moment, aquell moment, que realment estremeix. De la resta, queden els seus meravellosos diàlegs (totes les intervencions de Hitler, encarnat pel mateix Waititi, són per emmarcar), l'amistat entre el protagonista i Yorki, i la profunda humanitat que transpiren uns personatges que transcendeixen tots els clixés. En aquest sentit destaca, i molt, la interpretació de Scarlett Johansson, en un d'aquests papers que se't queden molt temps impresos a la memòria.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

L'ofrena
L'ofrena
L'ofrena
L'ofrena
L'ofrena

L'ofrena

La Violeta, una prestigiosa psiquiatra, rep una visita inesperada a la [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Teatre Comtal - Ripoll
Cicle Gaudí – Madre dirigida per Rodrigo Sorogoyen L'Elena (Marta Nieto)
Deixa el teu comentari
Cines Olot - Olot
La Fabienne és una de les grans estrelles del cinema francès, una actriu que regna entre els