Notícies | Cine

Woody Allen viatja a Roma

El director hi situa una comèdia romàntica amb Jesse Eisenberg, Ellen Page i Penélope Cruz
0 vots
Fotograma del film

Fotograma del film

El cinema turístic de Woody Allen troba una nova parada en la seva gira europea a la capital italiana. Abans que es decideixi entre Dinamarca, Rússia, Xina, Argentina, Suècia, Alemanya i Àustria –els països que li han ofert els seus carrers perquè hi rodi un nou film–, Allen es capbussa en els tòpics romans en el film que segueix Midnight in Paris, pel·lícula d'èxit i Oscar al millor guió original, entre altres guardons.

Les primeres reaccions que ha obtingut A Roma amb amor són força contraposades: a uns els sembla que Allen ja n'ha fet un gra massa amb el seu humor viatger i que ha perdut efectivitat, mentre altres, sobretot els crítics nord-americans, troben que està passant per una nova etapa de vigor artístic. La productora de Silvio Berlusconi, la controvertida Medusa, ha pagat al director de Hannah y sus hermanas aquest capbussament en la seva cultura, una aventura per a la qual ha tingut un fantàstic grup d'intèrprets: Jesse Eisenberg, el jove de La red social, Penélope Cruz (Volver), Alec Baldwin, en un gran moment còmic gràcies a la sèrie Rockefeller plaza, la fulgurant Ellen Page de Juno, el local Roberto Benigni, actor i director de La vida es bella, Greta Gerwig (Greenberg), la seva musa Judy Davis (Celebrity) i la més que prometedora Alison Pill, actualment a la sèrie de moda The Newsroom, d'Aaron Sorkin. Tot aquest allau de talent coincideix en una trama fragmentada, que alguns han comparat amb la recopilació Cuentos sin plumas, del mateix Allen, i que evidentment té per epicentre una Roma tan esbojarrada com sempre.

En el film, un matrimoni de nord-americans visiten la ciutat i en descobreixen els seus encants, al mateix temps que un italià anònim és confós per una gran estrella, mentre un jove enganya la seva xicota i una prostituta demostra el seu bon cor. No és precisament la primera vegada que l'ofici més vell del món pren el protagonisme en una pel·lícula de Woody Allen; al contrari, l'ha passejat amb molta insistència per la seva filmografia des que Jodie Foster va assumir l'ofici a Sombras y niebla. Maridos y mujeres, Desmontando a Harry, Celebrity i Encontrarás al hombre de tus sueños poden servir també d'exemples il·lustres, però qui en va treure més profit va ser Mira Sorvino a Poderosa Afrodita, un paper que va merèixer l'Oscar per a l'actriu.

Woody Allen és una llegenda viva de la història de la comèdia, i no només pel seu enginy incontestable, sinó per la seva resistència al pas del temps. Allen roda una pel·lícula cada any des de 1969, un ritme incomparable, especialment als seus 77 anys, una edat en la qual molts ja s'haurien jubilat. El cineasta no es planteja aturar-se –diu que s'avorriria a casa sense fer res– i ja prepara la seva següent proposta, que diuen que serà molt més dramàtica i seriosa, i que protagonitzen Cate Blanchett, Sally Hawkins i, novament, Alec Baldwin.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Nunca estamos solos
Nunca estamos solos
Nunca estamos solos
Nunca estamos solos
Nunca estamos solos

Nunca estamos solos

Un carceller paranoic es muda a un poble flanquejat per una autopista estatal. [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Mostra de Cinema d'Autor Fer visibles els invisibles. Aquesta mostra projecta
Deixa el teu comentari
Teatre de Lloret - Lloret de Mar
Del director Win Wenders Pina (Wim Wenders, 2017) País: Alemanya. Durada: 103